Profsąjungos narių žygis po Nemenčinės apylinkes

2013-07-11, 09:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasitikdami astronominę vasarą Vilniaus rajono švietimo darbuotojų profesinės sąjungos susivienijimo nariai išsiruošė į pažintinį, turistinį, sveikatinimo žygį po Nemenčinės apylinkes „Būk aktyvus ir sveikas".

Saulėtą ir tvankų rytą žygio dalyviai susirinko prie Nemenčinės girininkijos, čia juos pasitiko ir pasveikino žygio organizatoriai - LŠDPS Vilniaus rajono susivienijimo pirmininkė Ina Obolevičienė, Nemenčinės K. Parčevskio ir Gedimino gimnazijų profsąjungos nariai.

Susipažinę su kelionės maršrutu, tikslais ir uždaviniais, pakiliai nusiteikę ir kupini ryžto įveikti visus iššūkius, pajudėjome Raudondvario link. Pakeliui niekas nenuobodžiavo, nes keliautojų laukė nemažai atrakcijų ,mat teko atsakinėti į klausimus ekologijos tema, miške ieškoti paslėptų staigmenų. K. Parčevskio gimnazijos mokytojai teatralizuotai pasitiko žygeivius prie savo gimnazijos globėjo dvaro.

Čia visi tarytum persikėlėme į praeitį, kai karaliavo bajorai. Šiek tiek pailsėję ir atsigaivinę vietine gira, keliavome iki Skališkių arba Verkiančiosios olos, kuri nuo seno garsėja stebuklinga gydymo galia – sakoma, esą nuo olos varvantys lašai turi magiškų galių - gydo sergančias akis, o pats vanduo yra šventas. Pilni įspūdžių grįžome į Nemenčinės girininkiją, o ten mus pasitiko gardus kepančių ant laužo dešrelių kvapas. Jaukiai susėdę erdvioje medinėje pavėsinėje užkandome, atgavome jėgas ir susitikome su Nemenčinės miškų urėdijos darbuotojais, jie supažindino su urėdijos veikla, medelyno paskirtimi, pravedė edukacinę viktoriną, o aktyviausius dalyvius apdovanojo urėdijos įsteigtais suvenyrais.

Taip pat apsilankėme miškininkų bunkeryje, kuriame saugomi daiktai mena ištisą miškininkų kartą. Linksmoji žygio dalis - komandų prisistatymas ir atrakcijos, praktiniai patarimai apie vietinės aplinkos panaudojimą ugdymo procese, sveiką gyvenseną ir mitybą. Susivienijimo pirmininkė nuoširdžiai padėkojo ir įteikė padėkos raštus žygio organizatoriams, kartu įteikė žygio dalyvio liudijimus įvairių nominacijų nugalėtojams.

Laura Juškauskienė

Nemenčinės Gedimino gimnazijos PK pirmininkė

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24