Politikų klaida – 100 tūkstančių litų

2011-06-30, 07:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rekonstruota-Radviliskio-ligonine_img_newsarticle560

Teismui pripažinus, kad buvusios Kauno antrosios ligoninės direktorių Kauno politikai atleido neteisėtai, savivaldybė turės medikui išmokėti apie šimtą tūkstančių litų. Kauno valdininkai aiškina, esą jis trukdęs pertvarkyti ligonines ir jau geriau sumokėti kompensaciją, nei vilkinti reorganizaciją. Buvusios antrosios klinikinės ligoninės vadovas Tautvydas Jankauskas miesto Tarybos sprendimu darbo neteko praėjusį spalį, nors teisininkai įspėjo politikus, kad tai gali būti neteisėta.

Jį iš pareigų siūlęs atleisti Kauno savivaldybės socialinių reikalų departamento direktorius tikina, jog T. Jankauskas trukdęs sujungti savo vadovaujamą ir „Raudonojo kryžiaus“ ligonines.

„Aš dar nesu matęs, kad taip elgtųsi su savo steigėju, turiu omeny savivaldybės Tarybą, eilinės įstaigos vadovo tokio elgesio neprisimenu“, – sako Kauno savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus.

Atleistasis ligoninės direktorius T. Jankauskas teigia, kad jeigu yra nuspręsta daryti reorganizaciją, reikia tą daryti pagal įstatymą.

Politikų sprendimas savivaldybei kainuos apie šimtą tūkstančių litų, mat teismas nusprendė, kad direktorius atleistas neteisėtai.

„Pagrindinė kompensacija tai yra už neteisėta atleidimą. Ir kadangi mano darbo stažas jau yra penkiolika metų toje ligoninėj, tai dar pagal įstatymą turi sumokėti už stažą“, – tvirtina atleistasis ligoninės direktorius T. Jankauskas.

Socialinių reikalų departamento vadovas sako, kad jau geriau išmokėti tą kompensaciją iš miesto biudžeto, nei delsti ir nejungti ligoninių.

„Teisininkai, teisės departamentas taip pat prisidėjo rengiant tą sprendimo projektą, remiantis darbo kodeksu ir vietos savivaldos įstatymu ir tais aktais, kuriuos mes privalėjome vykdyti. Tai buvo kliūtis ir buvo bandoma taip ją išspręsti“, – teigia Socialinių reikalų departamento direktorius G. Jankus.

T. Jankauskas dabar dirba mediku ir kitą savaitę ketina dalyvauti konkurse į naujos Kauno klinikinės ligoninės vadovo kėdę.

Į skandalingas istorijas medikas įsivelia ne pirmąkart. Prieš ketverius metus Sveikatos apsaugos ministerijos sudaryta darbo grupė konstatavo, kad jis galėjo neskaidriai organizuoti viešųjų pirkimų konkursus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatė, kad direktorius supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai ligoninėje ir savo namuose vykdyti statybos darbus samdė tą pačią bendrovę.

Jūratė Anilionytė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24