Spausdinti šį puslapį

Dėl grubių higienos pažeidimų laikinai sustabdyta dviejų kavinių ir parduotuvės - užkandinės veikla

2013-06-30, 08:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl grubių higienos pažeidimų sustabdyta dviejų kavinių Vilniuje ir parduotuvės – užkandinės Eišiškėse veikla.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams atlikus planinį UAB „Veisu“ kavinės (Pylimo g. 60, Vilnius) patikrinimą, nustatyta grubių higienos pažeidimų. Maisto tvarkymo patalpos buvo nešvarios, jose buvo laikomi pašaliniai daiktai, nuo ventiliacijos sistemos lašėjo riebalai, susidėvėjęs maisto tvarkymo inventorius, trūko dezinfekavimo priemonių.

Panašūs higienos pažeidimai užfiksuoti ir kavinėje ,,Nauja era” (Pylimo g. 2/6, Vilnius), kurioje planinio patikrinimo metu inspektoriai rado nešvarias, netvarkingas patalpas, purvinus, susidėvėjusius įrenginių paviršius. Maisto produktai buvo laikomi netinkamoje temperatūroje, virtuvės darbuotojos dirbo neišklausę higienos žinių kursų.

Šalčininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė parduotuvės – užkandinės veiklą Eišiškėse (Vilniaus g. 77, Eišiškės, Šalčininkų raj.) po inspektorių patikrinimo, kurio metu nustatyta, kad parduotuvės maisto tvarkymo patalpos buvo netvarkingos, apkrautos pašaliniais daiktais, gamybos paviršiai nešvarūs, salėje ir gamybos patalpose skraidė musės. Netinkamai buvo laikomi indai, pakavimo medžiagos. Persirengimo patalpoje kartu su asmeniniais drabužiais buvo sudėta nešvari darbo apranga.

Nusprendus, kad nustatyti higienos pažeidimai gali kelti grėsmę maisto saugai, šių maisto tvarkymo įmonių veikla laikinai sustabdyta, atnaujinti ją įmonės galės tik po pakartotinio inspektorių patikrinimo, įsitikinus, kad pašalinti visi nustatyti trūkumai.

www.vmvt.lt

www.l24.lt

Komentuoti