Spausdinti šį puslapį

V. P. Andriukaitis pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus sveikatos apsaugos srityje

2013-06-22, 15:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuva yra pasirengusi spręsti ES sveikatos apsaugos klausimus, pažymėjo sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis penktadienį savo pranešime Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų taryboje (EPSCO) Liuksemburge.

"ES piliečiai nori, kad rastume būdą, kaip sukurti tvarias Europos sveikatos apsaugos sistemas, kurios būtų atsparesnės ekonominiams sunkumams ir imlesnės inovacijoms", - sakė V. P. Andriukaitis.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad Tabako produktų direktyva, tvari sveikatos apsaugos sistema, Airijos darbų siekiant pažangesnio vaistų, skirtų žmonėms, klinikinių tyrimų reguliavimo tolimesnis įgyvendinimas, tarpininkavimas diskusijose dėl reglamentų, skirtų medicinos prietaisams ir in vitro medicinos diagnostikos prietaisams, yra Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai.

V. P. Andriukaitis taip pat pasveikino EPSCO narius su pasiekta bendra Tarybos pozicija dėl bendradarbiavimo atnaujinant ir papildant esamą Tabako gaminių direktyvą.

Ministras pakvietė savo kolegas ES ministrus į neformalų EPSCO tarybos susitikimą Vilniuje, kuris vyks liepos 8-9 dienomis. Susitikime ministrai aptars jaunimo rūkymo prevencijos klausima, tvarias sveikatos apsaugos sistemas ir ES sveikatos politikos formavimą po 2013 m.

Taryba susipažino su pirmininkaujančios Airijos pateiktomis pažangos ataskaitomis dėl medicinos prietaisų ir in vitro diagnostikos medicinos prietaisų reglamentu bei su pažangos ataskaita dėl klinikinių tyrimų reglamento.

www.L24.lt


Komentarai  

 
#1 ... 2013-06-22 22:52
Pilieciams idomu butu zinoti kokia europine kalba kalbejo Ministras.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti