Spausdinti šį puslapį

V.P. Andriukaitis: sveikatos priežiūros sistemoje jau identifikuotos 78 problemos

2013-06-20, 12:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybės strateginio komiteto posėdyje ketvirtadienį sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pristatė pasiūlymus dėl prioritetinių teisėkūros iniciatyvų ir skubių veiksmų sveikatos priežiūros srityje.

Ministro teigimu, pirmąjį šių metų ketvirtį įvyko dvi dešimtys jo susitikimų su įvairių sveikatos priežiūros sistemos sričių darbuotojais ir nevyriausybinių organizacijų atstovais. Identifikuotos 78 problemos, kurios sujungtos į 12 probleminių sričių.

Pateikęs sveikatos priežiūros sistemos analizę ir nurodęs veiklos organizavimo trūkumus, sveikatos apsaugos ministras pažymėjo sistemos pertvarkos būtinybę, pagerinant jos finansavimą, siekiant efektyvesnės ir skaidresnės veiklos, kuri prisidėtų prie Lietuvos žmonių sveikatos poreikių prieinamumo, priimtinumo ir tinkamumo rodiklių gerinimo.

Ministras nurodė reikalingus skubius veiksmus - atkurti ministerijų specialiąsias funkcijas sveikatinimo srityje ir numatyti finansus savo įsipareigojimams, grąžinti Nacionalinei sveikatos tarybai jos koordinavimo funkciją, skirti asignavimus valstybės ir savivaldybių biudžetuose sveikatinimo veikloms.

Komiteto posėdžiui vadovavęs Premjeras Algirdas Butkevičius paprašė atliktą analizę ir iniciatyvas kuo plačiau pristatyti visuomenei.

Vyriausybės strateginio komiteto posėdyje taip pat pritarta, kad būtų sudaryta tarpžinybinės darbo grupė sisteminiam sveikatos sistemos teisės aktų peržiūrėjimui ir reikiamų teisės aktų parengimui, siekiant įgyvendinti Konstitucinio Teismo 2013 m. gegužės 16 d. nutarimą.

www.l24.lt

Komentuoti