Stovyklautojams pasakojo apie higieną ir užkrečiamąsias ligas

2011-07-09, 10:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
2011_07_07_stovyklaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai liepos 7 d. surengė paskaitą vaikams ir jaunuoliams, besiilsintiems pilietinio ugdymo ir sveikatingumo stovykloje „Šaunuolis”, kuri vyksta Lietuvos kariuomenės Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro Pabradės poligone.
„Šaunuolis” — nemokama socialiai remtinų ir rizikos grupei priklausančių vaikų ir jaunimo patriotinio ugdymo bei sveikatingumo mokykla. Stovykla šiais metais organizuojama liepos 4 - 16 d., 12 – 18 metų vaikams ir jaunuoliams.

ŽIV/AIDS, LPI ir hepatitų epidemiologinės priežiūros skyriaus gydytojas — epidemiologas Paulius Gradeckas jaunuoliams papasakojo apie savo darbą, kodėl šis darbas yra svarbus visuomenei. Kadangi tai sukarinta vaikų ir jaunimo stovykla, lektorius palygino tų pačių specialistų, dirbančių civilinį ir karinį darbą, užduotis ir su jaunuoliais diskutavo apie biologinį ginklą. Antroji paskaitos dalis buvo apie socialinį ŽIV/AIDS ir narkomanijos kontekstą: vaikinams ir merginoms buvo pasiūlyta patiems įsijausti į sergančiojo rolę, ir atsakyti į paprastus klausimus: kas gyvenime pasikeičia užsikrėtus ir kaip visuomenė priima sergančius. Jaunuoliai aktyviai dalyvavo paskaitoje ir specialisto klausinėjo jiems rūpimų klausimų.
Švietimo ir komunikacijos skyriaus visuomenės sveikatos specialistė Monika Martišauskaitė pasakojo vaikams apie asmens higienos būtinumą, ypač apie rankų higieną ir švarą. Vaikai ne tik klausė teorinių aspektų, bet ir patys darė muliažą apie žmogaus asmens higienai palaikyti būtinas priemones, kūrė higienos priemonių reklamas. Vaikai padarytus muliažus dovanojo stovyklos vadovams. Paskaitos pabaigoje vaikai buvo apdovanoti diplomais už aktyvų ir nuoširdų dalyvavimą kovoje su mikrobais.

ulac.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24