Daugiausiai nelaimių darbe – statybos ir transporto įmonėse

2011-07-19, 19:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

statybos-596x389Valstybinė darbo inspekcija informuoja, kad antrąjį šių metų ketvirtį gauta 10 pranešimų apie mirtinus ir 28 – apie sunkius nelaimingus atsitikimus darbe.
Daugiausiai sunkių ir mirtinų nelaimių darbe įvyko statybos (10 atvejų), transporto (9 atvejai), apdirbamosios pramonės (7 atvejai), žemės ūkio (5 atvejai) įmonėse.
Per minėtą laikotarpį beveik kas trečias sunkus ar mirtinas nelaimingas atsitikimas įvyko atliekant statybos, krovos darbus.


Kartojasi nelaimingi atsitikimai darbe, o kartu ir jų priežastys dirbant su darbo įrenginiais: neįrengiamos arba išmontuojamos sistemos, skirtos tam, kad įrenginys sustotų, jei jam judant būtų atidaromas skydas, durelės ar kiti apsauginiai įtaisai. Antroji priežastis, dėl kurios daugiausia įvyko nelaimingų atsitikimų darbe, tai daiktų, detalių ir žmonių kritimas iš aukščio. Tokios nelaimės įvyksta dėl to, kad nenumatomi saugūs darbų vykdymo būdai, netinkamai parenkamos darbo priemonės laikinam darbui aukštyje, nevertinama rizika.
Antrojo ketvirčio nelaimės darbe vėl patvirtino, kad įmonėse trūksta darbo drausmės. Dviejų pavojingus darbus prie įrengimų ar aukštyje dirbusių ir nukentėjusių darbuotojų kraujyje nustatyta iki 2 promilių etilo alkoholio.
Iš viso preliminariais duomenimis per šių metų pirmąjį pusmetį įvyko 57 sunkūs ir 18 mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe (pernai per tokį patį laikotarpį atitinkamai – 62 ir 20).

socmin.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24