V.P. Andriukaitis: nėra jokio pagrindo varyti žmones nemokamų atostogų

2013-05-16, 15:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis atremia opozicijos kaltinimus, jog dėl darbo užmokesčio medikams fondo sumažėjimo gydytojai verčiami išeiti nemokamų atostogų ir sako, jog tam nėra jokio pagrindo.

Ketvirtadienį Seime vykusioje Vyriausybės valandoje Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, pareiškęs, kad medikai masiškai verčiami imti dvi savaites nemokamų atostogų, paklausė sveikatos apsaugos ministro, kaip jis vertinąs tokią situaciją.

V.P. Andriukaitis į tai atsakė, jog praėjusi Vyriausybė paliko tragišką padėtį sveikatos apsaugos sistemoje, o visos ligoninės metus baigė skolomis, nemokamai atostogauti medikai nevaromi.

"Nėra jokio pagrindo atleidinėti žmonių ar varyti juos nemokamų atostogų. Dėl to prieš dvi savaites buvo priimtas Trišalės tarybos pareiškimas, kurį aš asmeniškai pasirašiau ir išsiunčiau visoms ligoninėms", - su E.Masiulio kaltinimais nesutiko ministras.

E.Masiulis į šiuos ministro žodžius atsakė gana šiurkščiai, pasiūlydamas V.P. Andriukaičiui "sugrįžti iš Mėnulio".

"Linkiu sugrįžti iš Mėnulio į Žemę ir labai aiškiai sužinoti, jog konkrečiai Santariškėse konkretūs medikai yra atleidžiami dviem savaitėms nemokamų atostogų. Yra primygtinai siūloma tai daryti. Jeigu jūs, kaip ministras, toliau šitą faktą neigiate, tai reiškia, kad jūs absoliučiai nekontroliuojate situacijos sveikatos apsaugoje", - replikavo E. Masiulis.

Tarp Seimo narių kilus nedideliam šurmuliui, V.P. Andriukaitis liberalui atsakė, jog šis meluoja.

Tai, kad medikai yra priverstinai varomi nemokamų atostogų, patvirtino ir konservatorė Irena Degutienė.

"Aš asmeniškai žinau, jog medikams tikrai priverstinai siūloma eiti nemokamų atostogų", - E. Masiulio žodžius patvirtino buvusi Seimo Pirmininkė.

ELTA primena, jog I. Degutienės vyras Gediminas Degutis dirba Santariškių klinikų Centro filiale.

www.l24.lt

 

Komentarai  

 
#1 HA 2013-05-19 12:18
Visi tai senai zino. Kas cia per neaiskumai?
"taupymas" darbuotoju saskaita.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24