Spausdinti šį puslapį

Savaitgalis bus lietingas, bet nešaltas

2011-07-30, 05:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

sia-savaite-orai-bus-silti-bet-lietingi2Savaitgalį lietus iš Lietuvos dar nesitrauks, bus vidutiniškai šilta. Giedresnių ir saulėtų orų, anot sinoptikų, sulauksime kitos savaitės pradžioje.
Po lietingos savaitės šeštadienį sinoptikas Silvestras Dikčius žada gražesnę dieną, nors kritulių visiškai išvengti greičiausiai nepavyks.
„Šeštadienį lietus turėtų pasiekti pietrytinę Lietuvos dalį, taigi ir Vilnių. Iki vakaro jis gali išplisti ir į didesnę teritoriją. Bet prie jūros lyti neturėtų“, – teigė jis.
Diena bus gana šilta, ir bent jau pirma jos pusė turėtų būti saulėta. Oras sušils iki 20–25 laipsnių.
Sekmadienį prognozuojami trumpalaikiai, bet gausesni lietūs. Kai kur gali lyti smarkiai, griaudėti.

„Grįžta tai, kas buvo prieš keletą dienų. Gal tik ne taip intensyviai, nes karščio daug nebus – 20–25 laipsniai“, – sakė sinoptikas.
Tačiau naujų viesulų, anot jo, baimintis nereikėtų.
„Viesulas grįžti neturėtų vien dėl to, kad nepanašios sąlygos viesului susiformuoti. Net ir statistiškai mažai tikėtina, kad Lietuvoje viesulai pradėtų kartotis kas keletą dienų“, – LTV naujienų laidoje „Šiandien“ kalbėjo jis.
Anot jo šeštadienį į Klaipėdą, kur vyksta Jūros šventė, susirinkusieji lietaus tikriausiai išvengs, bet saulės nebus labai daug.
„ Šalta būti neturėtų – iki 22 laipsnių. Sekmadienį pasieks ir Klaipėdą trumpalaikiai lietūs, laikysis apie 22 laipsnius šilumos. Jūroje vanduo, beje, 19 laipsnių“, – sakė S. Dikčius.
Pirmąją rugpjūčio savaitę, pasak sinoptiko, sulauksime gražesnių, giedresnių orų, kurie užsibus ilgiau.
„Pirmadienis dar su lietumis, o nuo antradienio turėtų ir pragiedrėti, lietaus nenumatoma bent iki savaitgalio. Turėtų laikytis saulėti orai. Labai karšta nebus, bet daugiau nei 20 laipsnių“, – teigė jis.
Vėliau, anot S. Dikčiaus, į Lietuvą vėl prasidės lietingesnis laikotarpis.
„ Na o antroji rugpjūčio dalis, paskutinės dvi savaitės greičiausiai bus permainingos, kaip įprasta. Tikimės, kad bent jau neatvės taip, kaip pernai“, – prognozavo sinoptikas.

www.lrt.lt

Komentuoti