Kauno klinikų kraujo centras kviečia donorus

2013-05-01, 06:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Kraujo centras praneša, kad yra pasirengęs priimti visus norinčius paaukoti kraujo.

Pasirodžius informacijai apie sustabdytą VšĮ „Kauno kraujo centras“ veiklą, labai svarbu, kad nesutriktų gydymo įstaigų aprūpinimas krauju. Todėl visus ilgamečius donorus ir tuos, kurie dar tik planavo duoti kraujo, kviečiame atvykti į Kauno klinikų Kraujo centrą, kuris įsikūręs pačioje ligoninėje (Eivenių g. 2, Kaunas). Donorai laukiami darbo dienomis nuo 8 iki 18 val., šeštadieniais – nuo 9 iki 14 val.

„Nedvejokite – donorų kraujas gyvybiškai reikalingas kasdien Kauno klinikose gydomiems pacientams“, – ragina Kauno klinikų Kraujo centro vadovė dr. Jolanta Jeroch.

Prieš metus atidarytas Kauno klinikų Kraujo centras yra naujausia kraujo donorystės įstaiga Lietuvoje. Jame įdiegti ES reikalavimus atitinkantys žmogaus kraujo ir kraujo komponentų surinkimo, tyrimo, perdirbimo ir saugojimo kokybės standartai.

Centre surinktas donorų kraujas ir iš jo pagaminti kraujo komponentai naudojami tik Kauno klinikų pacientams. Kauno klinikos yra didžiausia daugiaprofilinė sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje, kurioje teikiama skubi ir planinė medicinos pagalba vaikams ir suaugusiems, kasdien atliekama apie 150 operacijų. Klinikose gydomiems pacientams per mėnesį reikia daugiau nei 1000 donorų kraujo.

www.sam.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24