Vilniaus rajono sporto žemėlapyje – dar vienas taškas

2015-04-24, 09:51
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Treneris Valdemaras pademonstravo svečiams treniruoklių galimybes ir atliekamų pratimų įvairovę Treneris Valdemaras pademonstravo svečiams treniruoklių galimybes ir atliekamų pratimų įvairovę fot. vrsa.lt

Šeštadienį, balandžio 18 dieną, Vilniaus rajono Ferdinando Ruščico gimnazijos patalpose vyko oficialus Rudaminos bendruomenės laisvalaikio ir sporto mėgėjų klubo atidarymas.

Šventėje dalyvavo garbingi svečiai – Ferdinando Ruščico gimnazijos direktorė Žaneta Jankovska, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Edmund Šot, Užsienio ryšių ir informacijos sk. vedėja Dorota Levko, Vilniaus rajono savivaldybės sporto mokyklos direktoriaus pavaduotojai Jurij Levko ir Jelena Kazanskaja, Rudaminos seniūnijos seniūnas Juzef Šatkevič, Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro direktorė Violeta Cereška, bendruomenės laisvalaikio ir sporto mėgėjų klubo treneriai.

Sveikinimo žodį tarė Rudaminos bendruomenės pirmininkas Vladislav Kačanovski, kuris paminėjo, kad klubo atidarymas, tai vienas iš Rudaminos bendruomenės įgyvendinto projekto „Rudaminos seniūnijos bendruomeniškumo skatinimas“ uždavinių. Projekto iniciatoriai – aktyvūs Rudaminos bendruomenės nariai: Valdemar Kačanovski, Marija Azarevičienė, Žaneta Jankovska. Klubas yra vienas didžiausių Vilniaus rajone ir užima virš 200 kv. m. ploto. Sporto inventorius suvežtas iš įvairiausių pasaulio šalių – Amerikos, Japonijos, Lietuvos, Vokietijos. Vladislavas Kačanovskis teigė, kad  klubas įrengtas apmąstytai ir  ekonomiškai, kadangi vienu metu vienoje iš dviejų salių gali sportuoti 30 žmonių. Sporto įranga brangiai kainuoja, tačiau tai ilgalaikė investicija. Projekto vadovas paminėjo keletą svarbių projekto įgyvendinimo etapų. Pirmiausia buvo tariamasi su gimnazijos direktore dėl patalpų sporto mėgėjams. Vėliau  Vilniaus rajono savivaldybės administracija perdavė patalpas naudotis pagal panaudos sutartį. Projekto finansai buvo suskirstyti į kelias išlaidų rūšis – patalpų remontui, dušų ir persirengimo kambarių įrengimui, sporto inventoriaus pirkimui. Virš 170 tūkst. Lt skyrė Europos Sąjunga, likusi suma – projekto įgyvendinimo grupės narių darbo įnašas, t. y. nemokamas darbas, kuris buvo užskaitomas kaip įnašas į projektą. Ši dalis sudarė apie 15 proc. nuo projekto vertės, t. y. apie 45 tūkst. Lt.

Šiuo metu čia reguliariai sportuoja apie 170 žmonių, tačiau visų sporto klubo lankytojų skaičius siekia 500 asmenų.  Vyriausias treneris Artur Lastovski tikisi, kad susidomėjimas sporto klubu augs. Edmund Šot savo kalboje pasidžiaugė, kad augant sporto klubo lankytojų skaičiui sumažės darbo gydytojams. Sporto mokyklos direktoriaus pavaduotojas Jurij Levko pažymėjo, kad čia susitikę žmonės kalba viena, sporto kalba, kuri vienija visus ir neturi nei lyties nei tautybės. Palinkėjo treneriams ištvermės ir stiprybės siekiant užsibrėžtų tikslų.

Treneris Valdemaras pademonstravo svečiams treniruoklių galimybes ir atliekamų pratimų įvairovę. Vėliau svečiai tęsė bendravimą neformalioje aplinkoje.

Ilgas kelias buvo nueitas iki šio įvykio – aktyvūs Rudaminos bendruomenės nariai įgyvendino ES finansuojamą projektą „Rudaminos seniūnijos bendruomeniškumo skatinimas“ , kurio pagrindiniai uždaviniai – įkurti aktyvaus laisvalaikio ir sporto mėgėjų klubą, įkurti orientacininkų klubą ir surengti sporto šventes.

Sporto klubo treneriai visus norinčius sportuoti kviečia prisijungti!

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24