VDU atidarė didžiausią šalyje universitetinį sporto centrą

2021-11-21, 12:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VDU atidarė didžiausią šalyje universitetinį sporto centrą Jono Petronio nuotr.

Vytauto Didžiojo universitete įvyko iškilminga Prezidento Valdo Adamkaus sporto centro atidarymo ceremonija – buvo pristatytas šiuo metu didžiausias Lietuvoje įvairioms sporto šakoms ir poreikiams pritaikytas universitetinis sporto kompleksas, skelbiama pranešime spaudai. Akademijos miestelyje (Studentų g. 9A, Kauno r.) duris atvėrusiame sporto centre bus suteikta dar daugiau galimybių profesionaliems sportininkams rengti bei universiteto bendruomenės fiziniams gebėjimams ugdyti ir sveikatintis.

Lankytojams – įkvepiantys Prezidento žodžiai

Vytauto Didžiojo universiteto sporto centrui simboliškai buvo parinktas VDU Garbės daktaro Prezidento Valdo Adamkaus vardas. „Prezidentas atpažįstamas kaip sporto žmogus – nuo vaikystės dienų Žaliakalnyje iki šiol V. Adamkaus ryšys su sportu nenutrūko. Žiniasklaidos krikštijamą „sportiškiausiu prezidentu“ V. Adamkų lydi įvairiausios sporto šakos – lengvoji atletika, tenisas, krepšinis, plaukimas baseine. Prezidentas – dažnas sporto renginių lankytojas ir didelis Lietuvos olimpiečių draugas“, – renginyje sakė VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Anot rektoriaus, nors Lietuva visada buvo daug investuojantis į kūno kultūros bei sporto vystymą bei reikalingos infrastruktūros plėtrą sporto kraštas, paskutiniu laikotarpiu retokai girdime apie naujų sporto centrų atidarymą. „Todėl labai džiugu universitete atverti šio naujo sporto komplekso duris ir suteikti bendruomenės nariams tinkamas galimybes sportuoti, studijuoti ir tobulėti“, – teigė VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Kaip teigė sporto centro atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Prezidentas Valdas Adamkus, sporto įsitraukimas į švietimo sistemą prisidės prie pilnateisio jaunosios kartos brandinimo ir taps visapusiško išsilavinimo šaltinis. „Esame reikšmingo, istorinio įvykio dalyviai ir liudytojai. Šiame sporto centre teorines žinias bus galima įtvirtinti praktiškai“, – teigė Prezidentas V. Adamkus ir paatviravo, jog iki šiol kiekvieną dieną stengiasi pradėti nuo mankštos. Būsimuosius centro lankytojus įkvėps Prezidento ranka užrašyta mintis, kad sportas šiandien – tai žmonių tarpusavio bei vienybės mokykla ir mūsų kultūros dalis – žmogaus, tautos, valstybės.

Vykdys net keturias sporto studijų programas

Svarbus šio naujojo centro vaidmuo ir studijų procese: tai pagrindžia faktas, kad nuo 2022 m. VDU pradės vykdyti dar dvi naujas studijų programas. „Autentiška ir išskirtinė bakalauro Sporto studijų programa leis ugdyti plačios erudicijos, kompetentingą, savimi pasitikintį, šiuolaikišką sporto trenerį. O nauja į rinkos poreikius orientuota magistrantūros studijų programa Fizinis ugdymas ir sportas padės gerinti formalųjį ir neformalųjį fizinį ugdymą, jo patrauklumą bei prieinamumą rengiant kvalifikuotus specialistus“, – sakė VDU Studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė. Iki šiol Vytauto Didžiojo universitetas vykdė sporto pedagogikos studijas Mokomojo dalyko pedagogikos bakalauro studijų programoje bei kartu su Euroleague Basketball Institute vykdė sporto vadovams skirtą – vienintelę Europoje – Sporto verslo vadybos magistro programą.

Naujos galimybės pasirašius ir atnaujinus sutartis

Tikimasi, kad sukurta infrastruktūra suteiks dar daugiau galimybių universiteto studentams sportininkams, tarp kurių – Lietuvos olimpinės bendruomenės nariai, daugkartiniai pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai ir nugalėtojai, universiadų, Europos, Baltijos šalių studentų žaidynių dalyviai ir nugalėtojai. Galimybes sportinėse veiklose praplės ir po iškilmingos Prezidento Valdo Adamkaus sporto centro atidarymo ceremonijos vykęs sutarčių pasirašymas ir atnaujinimas. Nuo šiol Vytauto Didžiojo universitetas dar aktyviau bendradarbiaus su Lietuvos krepšinio ir futbolo federacijomis, 3x3 krepšinio asociacija bei VšĮ „Žalgirio krepšinio centras“.

Atlieps įvairius sportuojančiųjų poreikius

Universiteto bendruomenės reikmėms skirtą sporto kompleksą sudaro tribūnų pastatas, krepšinio, salės futbolo, tinklinio ir kt. sporto šakoms pritaikyta sporto salė, futbolo stadiono aikštė su bėgimo takais ir šuolio į tolį sektoriais, lauko krepšinio aikštelės, grunto teniso aikštelė, dirbtinės žolės dangos teniso aikštelė, smėlio tinklinio aikštelė, universali aikštelė. Lauko tribūnose įrengta 1 000 sėdimų vietų.

Kompleksą statyti tuometinis Lietuvos žemės ūkio universitetas pradėjo dar 2006 metais. „Tikriausiai taip jau lemta, kad sporto infrastruktūra Lietuvoje turi nueiti ilgą kelią. Naują pagreitį šis projektas įgavo Aleksandro Stulginskio, Lietuvos edukologijos ir Vytauto Didžiojo universiteto konsolidacijos fone, Lietuvos Respublikos Vyriausybei skiriant trūkstamas lėšas. 2020 m. birželio 22 d. buvo pasirašyta rangos darbų sutartis, o 2021 m. lapkričio 17 d. sporto kompleksas pradeda savo veiklą“, – teigė VDU administracijos direktorius Jonas Okunis.

VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centrą projektavo UAB „Simper“ architektų komanda, rangovas – UAB „Avadi“. Komplekso atnaujinimo darbų vertė – 2,9 mln. Eur.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24