Sėkmingi Vilniaus rajono biatlonininkų startai Lietuvos biatlono čempionate Estijoje

2021-01-05, 17:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sėkmingi Vilniaus rajono biatlonininkų startai Lietuvos biatlono čempionate Estijoje fot. Vilniaus rajono savivaldybės sporto mokyklos

Sausio 2-3 dienomis Estijos biatlono centre Otepaa vyko Lietuvos ir Estijos biatlono čempionatai, kuriose dalyvavo apie 80 biatlonininkų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos, kurie dalyvaus Pasaulio jaunimo biatlono čempionate Austrijoje ir Pasaulio biatlono čempionate Slovėnijoje. Nesant sniego Lietuvoje eilinį kartą Lietuvos čempionatas vyko už šalies ribų. Estai sugebėjo pagaminti dirbtinį sniegą, kurio užteko parengti 2,5 km slidinėjimo ratą varžyboms. Lietuvos biatlono čempionate labai gerai startavo Vilniaus rajono atstovai, atsistodami ant nugalėtojų pakylos savo amžiaus grupėse.

Šeštadienį biatlonininkai startavo sprinto rungtyje su šaudymu gulint + stovint, kur už kiekvieną netaiklų šūvį turėjo įveikti 150 m baudos ratą. Karol Dombrovski greitai slydo slidėmis, pirmame šaudyme gulomis pataikė į visus taikinius ir slydo antras, atsilikdamas 2 sek. nuo lyderio. Antrame šaudyme stovint Karolis suklydo kartą ir į paskutinį ratą išslydo 3 pozicijoje, kurią išlaikė iki finišo. Karol Dombrovski 10 km įveikė per 26 min. 20 sek. ir iškovojo Lietuvos biatlono čempionato bronzos medalį.  Nikita Romanov ir Romualdas Aleksandrovas jaunimo grupėje varžėsi 10 km distancijoje. Nikita šaudyme gulint pataikė į visus taikinius, šaudyme stovint suklydo kartą ir tarp Lietuvos sportininkų finišavo su antru rezultatu, pralaimėjęs tik visaginiečiui. Nikita Romanov 10 km įveikė per 29 min. 32 sek. Romualdas Aleksandrovas šaudyme gulint suklydo kartą, šaudyme stovint suklydo 2 kartus, distancijoje užtrūko 32 min. 37 sek. ir finišavo po komandos draugo trečioje vietoje.

Sara Urumova jaunimo grupėje varžėsi 7,5 km distancijoje. Sara neturėjo konkurenčių iš Lietuvos biatlonininkių, bendroje įskaitoje užėmė 4 vietą. Sara šaudyme gulint suklydo 3 kartus, stovint dar du kartus, 7,5 km įveikė per 29 min. 32 sek.

Sekmadienį biatlonininkai varžėsi bendro starto (masstart) lenktynėse su šaudymu gulint + gulint + stovint + stovint, kur už kiekvieną netaiklų šūvį reikėjo įveikti 150 m baudos ratą. Karol Dombrovski po pirmų 2,5 km kartu su lyderiais atvažiavo į šaudyklą, greitai ir taikliai atliko šaudymą ir slydo 2 pozicijoje, atsilikdamas nuo lyderio 4 sek. Antrą šaudymą gulint nemenčinietis irgi atliko taikliai ir slydo antras. Deja, trečiame šaudyme stovint Karolis suklydo net tris kartus ir slydo 3 vietoje. Paskutiniame šaudyme stovint Vilniaus rajono atstovas pataikė į visus taikinius ir į finišo 2,5 km ratą išslydo 2 pozicijoje, atsilikdamas 7 sek. Karol Dombrovski greitai slydo slidėmis, bet nepavyko panaikinti atsilikimą ir finišo liniją kirto 2 vietoje. Karol Dombrovski 12,5 km įveikė per 34 min.10,9 sek. ir iškovojo Lietuvos biatlono čempionato sidabro medalį. Nugalėjo estas Rene Zahkna su rezultatu 34 min. 03,8 sek. Jaunimo grupėje 12,5 km distancijoje Nikita Romanov užėmė 5 vietą tarp visų startavusių ir buvo antras tarp Lietuvos biatlonininkų. Nikita šaudykloje suklydo 5 kartus, distancijoje užtrukęs 40 min. 00,6 sek. Romualdas Aleksandrovas Lietuvos sportininkų tarpe liko trečias, 12,5 km įveikęs per 43 min. 21,3 sek. (9 baudos ratai).        

Sara Urumova merginų 1999-2001 gim. m. grupėje varžėsi 10 km distancijoje ir buvo stipriausia iš Lietuvos atstovių. Sara šaudykloje suklydo 7 kartų, distanciją įveikė per 42 min. 49 sek. ir visų biatlonininkių tarpe užėmė 5 vietą.
Karol Dombrovski sausio 8 dieną Vokietijos mieste Oberhof startuos 10 km sprinto rungtyje 4 Pasaulio biatlono taurės etape, Sara Urumova ir Nikita Romanov sausio 14 dieną Vokietijos biatlono centre Arber startuos individualioje rungtyje I Europos biatlono taurės etapo varžybose.  

Sveikiname mūsų biatlonininkus ir linkime gerų startų.

Vilniaus rajono savivaldybės
sporto mokyklos direktorius
Marijan Kačanovski

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24