Galės vykti aukšto meistriškumo sporto varžybos, tačiau teks laikytis reikalavimų

2020-05-20, 12:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Galės vykti aukšto meistriškumo sporto varžybos, tačiau teks laikytis reikalavimų pixabay.com asociatyvi nuotr.

Jau nuo kito šeštadienio, gegužės 30 d., galės vykti aukšto meistriškumo sporto varžybos, tačiau kol kas jose negalės dalyvauti žiūrovai ir kiti su varžybomis nesusiję asmenys, praneša Sveikatos apsaugos ministerija. Siekiant užtikrinti saugią aplinką sportininkams ir kitiems varžybų dalyviams, aukšto meistriškumo sporto varžybų organizatoriai įpareigojami laikytis šio ir kitų koronaviruso infekcijos (COVID-19) plitimo prevencijos reikalavimų.

Varžybose dalyvaujantys sportininkai, kai nesportuoja, ir sportininkų treneriai, teisėjai, aptarnaujantis personalas ir kiti varžybų dalyviai uždarose erdvėse privalės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Numatyta, kad jomis sportininkus ir dalyvius aprūpins varžybų organizatoriai.

Turi būti sudaryta galimybė tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai: plauti rankas šiltu tekančiu vandeniu ir skystu muilu, dezinfekuoti jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis. Taip pat turi būti pateikiama informacija apie higienos laikymosi būtinybę: rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir kita.

Varžybų vietose gali lankytis tik sportininkai ir dalyviai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių. Sportininkai ir dalyviai, kuriems pasireiškia viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, turi nedelsiant palikti varžybų vietą, jiems turi būti rekomenduota konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai nuotoliniu būdu.

Sportininkai ir dalyviai iš anksto informuojami, kad turėdami ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į varžybų vietą nevyktų. Gavus informaciją apie sportininkui ar dalyviui nustatytą COVID-19 ligą, apie tai informuojamas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), bendradarbiaujama su NVSC nustatant sąlytį turėjusius asmenis.

Panaudotas sporto inventorius ir priemonės valomi ir dezinfekuojami, o varžybų vietos valymas ir dezinfekcija atliekami vadovaujantis rekomendacijomis dezinfekcijai.

Rekomenduojama varžybose nesilankyti rizikos grupei priklausantiems sportininkams ir dalyviams.

Sportininkams rekomenduojama pagal galimybes naudotis asmenine specializuota apranga, įranga ar sporto inventoriumi, varžybų organizatoriams – matuoti visų sportininkų ir dalyvių kūno temperatūrą iškart atvykus į varžybų vietą. Taip pat rekomenduojama pagal galimybes laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 m atstumas ir trumpesnis nei 15 min. kontaktas) bei vengti tiesioginio fizinio kontakto.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24