Kauno „Žalgiris“ šiauliečiams siūlo į krepšinio varžybas nevykti

2020-02-28, 13:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kauno „Žalgiris“ šiauliečiams siūlo į krepšinio varžybas nevykti pixabay.com asociatyvi nuotr.

Siekiant, kad visi į krepšinio rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ atvykstantys žiūrovai būtų patikrinti, prie pagrindinių įėjimų bus įrengtos palapinės, kuriose sirgalių kūno temperatūra bus patikrinta termovizoriais, skelbia „Žalgirio“ klubo spaudos atstovai. Klubas taip pat rekomenduoja gerbėjams iš Šiaulių miesto ir jo apylinkių nevykti į rungtynes.

„Paaiškėjus apie užfiksuotą koronaviruso atvejį Šiauliuose, Kauno „Žalgirio“ klubas rekomenduoja gerbėjams iš šio miesto ir jo apylinkių nevykti į „Žalgirio“ arenoje vyksiančias rungtynes su Milano „AX Armani“ komanda“, – teigiama pranešime.

Jiems, kaip ir visiems bilietus įsigijusiems, bet dėl koronaviruso grėsmės į rungtynes nusprendusiems nevykti sirgaliams, yra numatyta galimybė grąžinti bilietą ir atgauti pinigus.

Visus sirgalius prie įėjimo tikrins termovizoriais
„Jei termovizoriai užfiksuos aukštesnę nei įprastą kūno temperatūrą, asmuo bus dar kartą patikrintas atskirai ir, rezultatams pasitvirtinus, jis į „Žalgirio“ areną nebus įleistas. Užpildžius bilietų grąžinimo formą, į rungtynes nepatekusiems aistruoliams pinigai už bilietus bus grąžinti. Dėl šių priemonių bus sumažintas įėjimų į „Žalgirio“ areną skaičius: restorano „Sala“, „Baro 11“ ir „Bosca amfiteatro“ įėjimai bus uždaryti, o „Vaikystės miestas“ neveiks. Visi srautai bus kreipiami per pagrindinius pirmo ir trečio aukšto įėjimus“, – teigiama pranešime spaudai.

Rungtynių su Milano „AX Armani“ ginčo kamuolys bus išmestas 20.00 val., o „Žalgirio“ arenos durys atsidarys 18.00 val. Norint išvengti spūsčių, visi žiūrovai yra kviečiami atvykti kuo anksčiau, kad patekimas į areną būtų kuo sklandesnis.

Pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose bus įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai, taip pat rankas su muilu galima nusiplauti ir tualetuose. Papildomai bus pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, koronavirusas gali būti perduodamas nuo žmogaus žmogui. Virusas plinta per orą, žmonėms čiaudint, kosint ar iškvepiant. Nors žmonės dažniausiai būna užkrečiami, kai pasireiškia simptomai, įtariama, kad kai kurie žmonės gali perduoti virusą dar iki simptomų atsiradimo.

„Todėl vykstant į rungtynes yra prašoma įvertinti galimus simptomus, pavyzdžiui, karščiavimą, kosulį, dusulį ir kitus kvėpavimo sutrikimus, raumenų skausmus ar jaučiamą nuovargį. Pasireiškus šiems simptomams, siūloma apriboti bendravimą su aplinkiniais ir kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112“, – skelbiama „Žalgirio“ pranešime spaudai.

Lietuvoje penktadienį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu (COVID-19) atvejis. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 d. grįžusiai šiaulietei. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad 39 metų pacientė, užsikrėtusi koronavirusu, yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24