Laukia dar vienas „Žalgirio“ finalas

2019-03-20, 15:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Laukia dar vienas „Žalgirio“ finalas Guilherme Alvares / unsplash.com asociatyvi nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa ir toliau pavyzdingai kovoja Eurolygoje ir išlaiko šansus žengti į stipriausiojo senojo žemyno turnyro TOP-8. Tris pergales per paskutines keturias rungtynes iškovoję kauniečiai jau šį vakarą stos į kovą su puikią sportinę formą demonstruojančia Tel Avivo „Maccabi“ ekipa.

„Žalgiris“ šį sezoną jau įveikė būsimus varžovus (80:73) ir yra iškovojęs dvi pergales iš eilės, tačiau Tel Avive vis tiek bus autsaideris.

TOPsport prognozė

Nepaisant to, kad kauniečiai pagaliau išjudino savo puolimą, o „Maccabi“ praėjusią savaitę pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ (71:79), Izraelyje „Žalgiris“ vis tiek nebus favoritas. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 36 proc., kai „Maccabi“ – 64 proc.

Šį kartą ne taip optimistiškai į žalgiriečių galimybes žiūri ir fanai. Prieš šias rungtynes TOPsport klientai yra pasidalinę į dvi lygias stovyklas: 50 proc. pasirinko „Žalgirio“ pergalę, o kiti 50 proc. – „Maccabi“.

Nors kauniečiai pastarosiose dvejose Eurolygos rungtynėse pataikė po 11 tritaškių, TOPsport bukmekeriai „Žalgiriui“ duoda 41 proc. tikimybę įmesti daugiau negu 6 tritaškius į „Maccabi“ krepšį.

Kauno „Žalgiris“

Kauniečiai sugebėjo iškovoti tris laimėjimus per paskutines keturias rungtynes ir jau šiandien bandys pratęsti dviejų pergalių seriją. „Žalgiris“ į Gran Kanarijos „Herbalife“ krepšį įmetė net 98 taškus, o Miuncheno „Bayern“ – 85. Tokį taškų kiekį padėjo surinkti net po 11 pataikytų tritaškių abejose rungtynėse. Palyginimui, iki šių dviejų rungtynių kauniečiai per susitikimą pataikydavo vos po 5,2 tolimo metimo.

„Žalgiris“ šį sezoną yra iškovojęs jau 11 pergalių ir vos trys iš jų buvo pasiektos tada, kai kauniečiai įmetė mažiau negu šešis tolimus metimus. „Žalgiris“ šį sezoną net 15 kartų neperkopė penkių įmestų tritaškių ribos. Kauniečiai laimėjo vos penkis susitikimus ir patyrė 10 pralaimėjimų, kai įmetė vos 5 arba mažiau tritaškių.

Prie itin pagerėjusio „Žalgirio“ žaidimo labiausiai prisideda komandos lyderiu tapęs Marius Grigonis. Gynėjas per paskutines keturias rungtynes renka po 13,8 taško, o per paskutines aštuonias rungtynes net septyniose pelnė dviženklį taškų skaičių. Negana to, per paskutines keturias rungtynes M. Grigonis renka po 19,3 naudingumo balo.

Gerokai savąjį žaidimą pagerino ir Edgaras Ulanovas, kuris per paskutines keturias rungtynes renka po 12 taškų ir 12,8 naudingumo balo. Palyginimui, puolėjas prieš tai Eurolygoje šį sezoną rinko po 6,5 taško ir 7,7 naudingumo balo.

Panašu, kad „Žalgirio“ šansai iškovoti pergalę priklausys nuo pataikymo iš toli bei M. Grigonio ir E. Ulanovo agresyvaus žaidimo. Verta paminėti, kad pirmose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ į Tel Avivo ekipos krepšį namuose įmetė 11 tritaškių.

Tel Avivo „Maccabi“

„Maccabi“ ekipa sezoną pradėjo iškovojusi vos vieną pergalę per devynerias rungtynes, tačiau vėliau įsijungė aukštesnę pavarą. Per kitas 17 rungtynių Izraelio ekipa iškovojo net 11 pergalių ir patyrė šešis pralaimėjimus. Tačiau net ir tokia įspūdinga serija „Maccabi“ ekipai dar neatveria durų į Eurolygos atkrintamąsias.

Ignoruojant katastrofišką sezono startą ir žvelgiant tik nuo 10-ojo turo, „Maccabi“ iš šešių pralaimėtų rungtynių net penkis kartus nepasiekė 80 taškų ribos. Jeigu pažvelgtume į visą sezoną, tai „Maccabi“ per 14 pralaimėjimų net 10 kartų nepelnė 80 taškų.

Jeigu kauniečiai turėjo problemų dėl puolimo, tai „Maccabi“ ekipa išgyvena panašią sausrą. „Maccabi“ per paskutines šešerias rungtynes renka tik po 72,8 taško. Palyginimui, prieš šią duobę „Macabi“ buvo iškovojusi keturias pergales iš eilės ir šios serijos metu rinko net po 89,3 taško.

Vis dėlto, be itin pavojingo Scottie Wilbekino „Maccabi“ turi dar vieną išsigelbėjimą – Tariką Blacką. Aukštaūgis jau šešiose rungtynėse iš eilės renka po dviženklį taškų skaičių, o per paskutins penkerias rungtynes renka po 15,8 taško ir 18,6 naudingumo balo. Iki šių penkių rungtynių vidurio puolėjo taškų vidurkis siekė 9,1, o naudingumo – 11,4.

„Maccabi“, kaip ir žalgiriečiai, turės labai aiškias užduotis: išjudinti savo puolimą bei priversti Brandoną Daviesą vargti gynyboje prieš T. Blacką.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24