„Žalgiris“ – ryškus favoritas prieš „Budučnost“ ekipą

2019-02-22, 12:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Žalgiris“ – ryškus favoritas prieš „Budučnost“ ekipą Guilherme Alvares / unsplash.com asociatyvi nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa sieks nutraukti dar vieną pralaimėjimų seriją Eurolygoje, kai namų arenoje priims Podgoricos „Budučnost“. Nors kauniečiai į kovą stos be vieno komandos lyderių Nate'o Wolterso, „Budučnost“ turi kur kas rimtesnių nuostolių.

„Budučnost“ Kaune versis be jaunojo Eurolygos talento Goga Bitadzės, kuris per susitikimą renka net po 18 naudingumo balų. Į šalies rinktinę išvyko ir Podgoricos ekipai nepadės Peteras Popovičius, Filipas Barovičius, Suadas Sehovičius bei Seadas Sehovičius.

Komandai padėti negalės ir traumuoti Milica Starovlah ir Nikola Ivanovičius. Tuo metu negaluojančio Danilo Nikoličiaus situacija išlieka neaiški, rašoma pranešime spaudai.

Kauno „Žalgiris“

Pats Šarūnas Jasikevičius pripažino, jog šioms rungtynėms ruoštis yra labai sudėtinga, kadangi jis net nežino, prieš kokius varžovus reikės rungtyniauti. Vis dėlto, tiek strategas, tiek krepšinio ekspertai pripažįsta, jog „Žalgiris“ privalo pirmiausia susitvarkyti savo problemas.

Kauniečiai pastaruoju metu įkrenta į didelę duobę ketvirtajame kėlinyje, nors yra viena dažniausiai rotuojamų komandų Eurolygoje. Puolime stringanti bei gynyboje ketvirtajame kėlinyje sugriūvanti „Žalgirio“ ekipa dėl šios priežasties per paskutines aštuonias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę.

Žalgiriečiai įkrito į didžiausią sezono duobę po to, kai traumą patyrė nuostabų žaidimą demonstravęs Leo Westermannas. Būtent prancūzo kūrybingumas ir šaltakraujiškumas atakų pabaigose leisdavo „Žalgiriui“ sėkmingai užbaigti rungtynes. Po traumos sugrįžęs įžaidėjas ir vėl pradeda demonstruoti išskirtinį žaidimą, o jo sėkmingas vadovavimas komandai gali atgaivinti kauniečių viltis žengti į Eurolygos TOP-8.

Psichologinėje duobėje po trijų pralaimėjimų iš eilės Eurolygoje ir suklupimo Karaliaus Mindaugo taurės finale Vilniaus „Rytui“ atsidūręs „Žalgiris“ gali palikti visus pralaimėjimus už nugaros jau šį vakarą.

Podgoricos „Budučnost“

Iš Juodkalnijos atvykstančių svečių situacija yra labai sudėtinga. Didžiąja dalį komandos praradusi „Budučnost“ turi jau tik teorinius šansus prasibrauti į stipriausiųjų aštuonetą. Likus aštuoniems turams Podgoricos ekipa nuo aštuntosios vietos atsilieka penkiomis pergalėmis. Vis dėlto, „Budučnost“ yra pasiryžusi kovoti dėl kiekvienos pergalės, kadangi nuo to priklauso ir premijos dydis iš Eurolygos.

„Budučnost“ turi aiškų raktą į pergales. Juodkalnijos ekipa savo varžovams 12 kartų neleido pasiekti 80 taškų ribos, o per šias rungtynes iškovojo septynias pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus. Tuo metu iš 10 kartų, kai varžovai pasiekė 80 taškų ribą arba ją viršijo, „Budučnost“ iškovojo vos vieną pergalę.

„Budučnost“ yra trečia prasčiausia komanda pagal varžovams leidžiamus atkovoti kamuolius per susitikimą (vid. 34,8). Šis skaičius gali tik dar labiau šoktelėti be G. Bitadzės, kuris per susitikimą sugriebia 6,6 atkovoto kamuolio.

Vis dėlto, „Budučnost“ parodė, jog yra labai pavojinga, kai nugalėjo Madrido „Real“ 73:60, o po savaitės iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, kai patiesė Gran Kanarijos „Herbalife“ 75:70.

TOPsport prognozė

Nors kauniečiai turi savų problemų, jie turėtų be didesnių sunkumų susitvarkyti su išderinta „Budučnost“ ekipa. TOPsport „Žalgirio“ galimybes iškovoti pergalę vertina 76 proc., kai „Budučnost“ – 24 proc.

Dar labiau kauniečiais pasitiki fanai. Net 95 proc. krepšinio sirgalių, kurie nutarė lažintis šiose rungtynėse, pasirinko „Žalgirio“ pergalę. Likę 5 proc. mano, kad pergalę iškovos „Budučnost“.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24