Po fizinės treniruotės pasilepinkite sveikuolišku kokteiliu

2018-11-22, 15:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Po fizinės treniruotės pasilepinkite sveikuolišku kokteiliu Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Šaltajam metų laikui vis labiau įsibėgėjant, būtina imtis priemonių, kurios padėtų išlikti gyvybingiems ir energingiems. Norinčiuosius palaikyti puikią fizinę formą specialistai įspėja: reikia ne tik mankštintis, bet ir sveikai maitintis. Žvarbiuoju sezonu organizmą ypač svarbu aprūpinti vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis. Bene greičiausias būdas tai padaryti – gerti populiariuosius glotnučius.

Kokteilis – visus metus tinkamas pasirinkimas

„Jei pasportavę, maitinsitės bet kaip, gero rezultato nesitikėkite. Aktyviai sportuojant, būtina ir subalansuotai maitintis. Dėl didelio krūvio sporto salėje organizmas praranda daug skysčių, mikroelementų ir vitaminų, todėl lėčiau auga raumenys. Mano patarimas paprastas – atraskite mėgstamus kokteilius. Jie gali būti ir sotūs, ir sveiki, ir netgi labai skanūs“, – sako sporto klubo „VS-Fitness“ treneris Andrius Birulinas.

Treneris greižtai nesutinka su mintimi, kad glotnučiai yra tik vasaros gėrimas, skirtas atsigaivinti karštą dieną. Žinoma, gera treniruotė sporto klube gali trumpam priminti tvankią pirtį, tačiau tik dėl to, kad organizmas neteko daug skysčių ir intensyviai prakaituoja. „Kokteilis numalšina alkį, suteikia energijos, pašalina irzlumą ir garantuoja, kad jausimės darbingi. Be to, gerina virškinimo sistemos darbą, o juo praturtinta mityba tampa sveikesnė – suvartojame mažiau aliejaus, druskos. Tai svarbu tiek vasarą, tiek žiemą. Gera savijauta turime rūpintis ištisus metus“, – pataria A. Birulinas.

Kokteilių trintuvus šluoja ir sportuojantieji, ir lieknėjantieji

Kad plakti sveikuoliškus kokteilius darosi vis populiariau, pastebi ir „Electrolux“ atstovai. Jų teigimu, sparčiai populiarėjanti sveika gyvensena prie to gana stipriai prisidėjo. Kokteilius dabar geria ne tik sportuojantys, bet ir sulieknėti mėginantys asmenys, taip pat sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės, juos pamėgo ir senjorai, ir vaikai.

Tokio populiarumo paslaptis paprasta: prekybos vietose siūlomas platus kokteilių trintuvų pasirinkimas, vilioja patrauklios kainos. Kokteiliams pagaminti tinka įvairūs vaisiai ir daržovės, kurių taip pat gausu: galima naudoti tiek egzotiškus, tiek vietinius, sezoninius produktus. Tiesa, glotnučius galima skirti į dvi rūšis: baltyminius ir žaliuosius. Anot sporto trenerio A. Birulino, sportuojantiesiems derėtų žinoti skirtumą. „Sportuojant reikia vartoti baltymus – gerti baltyminius kokteilius. Baltymai yra pati svarbiausia ląstelių statybinė medžiaga, padedanti atkurti ir pakeisti pasenusias ląsteles naujomis. O žaliuosiuose kokteiliuose gausu vitamino B ir geležies, jie gerina savijautą, suteikia energijos, lengvumo pojūtį“, – pasakoja treneris.

Motyvuojanti dovana

Pasak pašnekovo, vis daugiau sportuojančių žmonių po užsiėmimų salėje mėgaujasi sveikuoliškais kokteiliais. Vieni juos atsineša iš namų, kiti imasi darbo čia pat, persirengimo kambaryje. Dėl tokios tendencijos sporto klubas „VS-Fitness“ įsigijusiuosius metinį abonementą šiuo metu pradžiugins ir išskirtine dovana – galimybe laimėti „Electrolux“ firmos trintuvą, sukurtą ir pritaikytą būtent aktyviai sportuojantiems žmonėms.

Su „Electrolux“ trintuvu „Sports ESB2500“ greitai pasigaminsite savo svajonių kokteilį. Tam reikia šiek tiek fantazijos, mėgstamų sudėtinių dalių ir kelių minučių laisvo laiko. Šio pagalbininko dizainas puikus: juo lengva naudotis, jį paprasta išvalyti. Buteliukas pagamintas iš 100 % plastiko, kuriame nėra BPA, todėl jis neprisigeria kvapų ar skonių, be to, jį galite drąsiai nešiotis bet kokioje rankinėje, nes plastikas yra atsparus dužimui ir smūgiams. Nuo šiol šis trintuvas gali tapti neatsiejamu kiekvieno sportininko palydovu.

Išskirtinis pasiūlymas galioja tik sporto klubo „VS-Fitness“ gimtadienio metu, iki š. m. lapkričio 25 dienos, skelbiama pranešime spaudai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24