Tolerantiški bėgikai vėl ruošiasi „Tautų vienybės bėgimui 2015“

2015-07-27, 10:27
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tolerantiški bėgikai vėl ruošiasi „Tautų vienybės bėgimui 2015“ © salcininkai.lt

Prieš metus Šalčininkuose buvo įgyvendintas projektas „Tautų vienybės bėgimas 2014". Projekto organizatoriai Viešosios įstaigos jaunimo bendradarbiavimo centro „EUROPROJECT" nariai. Tokio pobūdžio renginys turėjo didelį pasisekimą tarp vietinių gyventojų, todėl buvo nutarta tęsti projektą plečiant jau pasiektas ribas ir didinant tikslus bei uždavinius.

Antrus metus iš eiles iniciatyvus JBC „EUROPROJECT" jaunimas organizuoja „Tautų vienybės bėgimą 2015". Šis smagus renginys planuojamas 2015m. rugpjūčio 22 d. Šalčininkų mieste. Bėgikai turės įveikti didesnį atstumą nei buvo pernai. Šiais metais organizatoriai tikisi dar daugiu bėgikų, kurie prisidės prie jaunimo iniciatyvos, sveiko gyvenimo būdo ir draugystės tarp įvairių tautų propagavimo. Bėgikų laukia naujovės ir pasikeitimai, kurie tik tai pagelbės bėgimo dalyviams. Organizatoriai deda daug pastangų, tam kad viskas vyktų sklandžiai. Šiu metu bėgime laukiama daug staigmenų ir puikių emocijų, kurios prideda motyvacijos ir energijos tolimesnėms darbams.

Tokį energijos užtaisą gavo organizatoriai, bėgikai ir savanoriai dalyvaudami pirmame bėgime. Prieš metus 2014 m. rugpjūčio 16 d. Šalčininkuose vyko pirma karta simbolinis bėgimas „Tautų vienybės bėgimas 2014". Iki to laiko Šalčininkuose nebuvo organizuojama nieko panašaus. Simbolinio bėgimo idėja priklauso vietiniai jaunimo organizacijai JBC „EUROPROJECT". Jaunimo bendradarbiavimo centro „EUROPROJECT" nariai, tai aktyvus ir išradingas jaunimas, kuris niekada nestokoja naujų sumanymų ir idėjų. „Tautų vienybės bėgimo" idėja gimė kai jaunimas užsimanė propaguoti sveiką gyvenseną ir tolerantiškumą tarp Šalčininkų gyventojų, siekdami sujungi visai skirtingus dalykus jaunimas sugalvojo organizuoti simbolinį bėgimą, kuris turės du anksčiau paminėtus tikslus. Buvo atsižvelgta į tai, kad Šalčininkai tai daugiakultūrinis miestas, kuriame gyvena, bendrauja ir draugauja įvairių tautų atstovai: lietuviai, lenkai, rusai, baltarusiai, ukrainiečiai, žydai ir daug kitų. Dalyvaudami tokiame renginyje nei viena iš Šalčininkuose gyvenančių tautų nejautė diskriminacijos, o atvirkščiai buvo vieningi ir nesustabdomi. Bėgime dalyvavo vyrai, moterys, vaikai ir suaugę bei vyresnio amžiaus žmonės. Atsižvelgiant į amžių ir lytį, apdovanojimo kategorijos buvo suskirstytos tarp vyrų ir moterų. Bėgime dalyvavo beveik 100 bėgikų. Kartu bėgo lietuviai, lenkai, rusai, baltarusiai, gruzinai ir kt. Tai tik dar karta įrodo, kad Šalčininkai įvairiatautis kraštas, kuriame visos tautos susijungia kartu siekdamos vieno tikslo.

Puikūs pirmo bėgimo rezultatai paskatino organizatorius tęsti „Tautų vienybės bėgimo" projektą. Bėgimo organizatoriai kviečia visus norinčius prisijungti prie visuotinio bėgimo. Kiekvienas galės išbandyti save. Šiame bėgime nėra pralaimėtųjų ar laimėtojų, visi lygus ir kiekvienas pasiryžęs sudalyvauti jau yra laimėtojas. Daugiau informacijos apie renginį galima rasti facebook'o grupėje "Tautų vienybės bėgimas2015" arba kreiptis tiesiogiai į organizatorius:

salcininkai.lt

Komentarai  

 
#2 ką noreti 2015-07-27 11:11
Iš Šalcininkų tekstas atvyko :)
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 M. 2015-07-27 10:57
Jeigu skelbiate tekstą, tai bent jau suredaguokite jį :)
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24