Gruodį Trakai taps Kalėdų Senelių sostine

2012-12-08, 16:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kalėdų Seneliai sugrįžta į savo sostinę – Trakus. Pernai pirmąsyk šalyje įkurdinta įvairių pasaulio šalių Kalėdų Senelių rezidencija priešais pilį jau užėmė savo vietą.

Visą mėnesį Trakuose – iki Trijų Karalių – nepaliaus ūžauti kalėdinės linksmybės – vyks susitikimai su įvairių šalių Kalėdų Seneliais, veiks kalėdinis paštas, vilios net septynios nykštukų buveinės skirtingose miesto erdvėse, bus pinama ilgiausia kalėdinė girlianda, linksmins koncertai ir pramogos, masins sporto rungtys. Šventiniai renginiai Trakuose vyks kiekvieną savaitgalį.

Trakai neatsitiktinai tampa tarptautine Kalėdų Senelių sostine, nes miestas nuo seno garsėja daugiakultūriškumu, tradicijų įvairove. Todėl šiemet be lietuviškojo Kalėdos viešės Kalėdų Seneliai iš Suomijos, Vokietijos, Rusijos ir Lenkijos. Juos globos šių šalių ambasadų Lietuvoje ambasadoriai. Tarptautinę viešnagę Trakuose su kalėdinėmis dovanomis ir staigmenomis gruodžio 15 dieną pradeda Vokietijos, gruodžio 22 dieną – Suomijos, gruodžio 29 -ąją – Lenkijos, sausio 5-ąją – Rusijos ambasadų atstovai.

Kalėdų maratonas Trakuose startuoja gruodžio 7 dieną, 17 val., kai lietuviškasis senelis Kalėda įžiebs miesto eglę. Gruodžio 8 dieną, 12 val. užvirs gyvenimas Kalėdų Senelių miestelyje pilies apžvalgos aikštelėje. Visą mėnesį truksiančią Kalėdų Senelių šventę paskelbs Trakų rajono savivaldybės vadovai, skambės kalėdinės giesmės, mažuosius džiugins Kalėdų Senelio ir Snieguolės pasaka, vakarop dangų nušvies ugnies šokiai.

Kalėdų linksmybės laukia ne tik pilies apžvalgos aikštelėje. Šįmetė Kalėdų Senelių sostinė gerokai išplėtė savo valdas, pasitelkusi septynias nykštukų rezidencijas įvairiose miesto vietose, kurios šventės dalyvius įsuks į margaspalvį pramogų kaleidoskopą.

Laisvalaikio nykštuko rezidencija įsikurs Trasalis -Trakai Resort & SPA, Šeimos nykštukas kvies į TonyResort poilsio ir pramogų parką Anupriškėse, Senųjų tradicijų nykštuko rezidencija karaliaus Senoje kibininėje, Džiaugsmo nykštukas vadins į Karališkąją senąją kibininę, Linksmybių nykštukas lauks poilsio ir pramogų centre „Salos“, Smaližius nykštukas masins užsukti į desertų restoraną „Šokolado sostinė“, Gerumo nykštukas – į „Kempingą slėnyje“.

Kiekvienoje nykštukų rezidencijoje apsilankę svečiai ir gavę tai liudijantį antspaudą dalyvaus loterijoje, kurios laimėtojas bus apdovanotas kelione į Heidės pramogų parką Vokietijoje.

Jeigu paspaus tikros žiemos šaltukas, Kalėdų Senelių sostinė pakvies ir į didžiausią šalyje čiuožyklą ant Galvės ežero ledo, kurios įspūdinga dekoracija taps Salos pilis. Čiuožimo entuziastai galės vietoje išsinuomoti pačiūžas, įsijungti į žaidimus ir pramogas.

Senoji sostinė Trakai, visais metų laikais žavinti istorija ir įstabiu kraštovaizdžiu, vėl tapusi ir Kalėdų Senelių sostine, įgyja naujo patrauklumo ir tampa tikru atradimu šeimoms, kalėdines atostogas sumaniusiems praleisti Lietuvoje užsienio svečiams.

www.trakai.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24