Spausdinti šį puslapį

URM bus atidaryta nuotraukų paroda, skirta Lietuvos ir Indijos diplomatinių santykių 20-mečiui

2012-11-27, 07:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministerijoje (URM) lapkričio 28 dieną bus atidaryta Lietuvos ir Indijos diplomatinių santykių dvidešimtmečiui paminėti skirta nuotraukų paroda „Indijos atspindžiai.“

Fotografijos buvo atrinktos konkurso būdu – iš daugiau nei 200 pateiktų nuotraukų komisija atrinko 30 geriausių darbų, kurie ir bus eksponuojami parodoje.

Dalyvius ir laureatus pasveikins URM Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorė Ina Marčiulionytė, Lietuvos – Indijos forumo prezidentas Vytis Vidūnas.

Parodą organizuoja Lietuvos – Indijos forumas. Pagrindinė konkurso ir parodos rėmėja – Indijos ambasada. Partneriai – Užsienio reikalų ministerija, Vilniaus universiteto Orientalistikos centras, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius, Azijos menų centras.

Nuo gruodžio 10 d. nuotraukos bus eksponuojamos Vilniaus miesto savivaldybėje.

Lietuvos – Indijos forumas (http://www.lithuania-india.com) įkurtas 2010 m. rugsėjį. Forumas vienija su Indija dirbančius asmenis ir organizacijas, visus besidominčius Indijos kultūra, šiuolaikiniu gyvenimu, norinčius pasidalyti bendradarbiavimo su Indija patirtimi. Viena iš forumo steigėjų yra Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos ir Indijos diplomatiniai santykiai užmegzti 1992 m.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti