Kol vaikai lavinsis, tėveliai ir seneliai galės sužaisti šaškėmis

2012-11-23, 17:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien LITEXPO centre prasidedančiose parodose turės ką veikti visa šeima – nuo darželinuko iki senelių.

Visų trijų parodų pagrindinis akcentas – kūryba. „Vaikų šalis“ ir Mokykla“ sieks atkreipti dėmesį į  kūrybišką vaiko ugdymą. Į tokį ugdymą integruojama kūrybinė-praktinė patirtis, o vaikas mokamas originaliai mąstyti, kūrybiškai spręsti problemas. Pasirodo, tai įmanoma. Išradingas pamokas galima rengti net muziejuje, žaidžiant teatrą – mokytis užsienio kalbų, konstruojant robotus – matematikos, o dailės ar tekstilės pamokose ieškoti sąsajų tarp menų ir chemijos, biologijos, istorijos disciplinų.

Parodose daug dėmesio bus skiriama auklėtojo, mokytojo vaidmeniui, jo gebėjimams kūrybiškai naudotis įvairiomis priemonėmis ir metodikomis, siekiant pagrindinio tikslo – sudominti vaiką ir paskatinti jį siekti žinių be prievartos.

Paroda „Jūsų namai“ pademonstruos, kad šiuolaikinį interjerą, modernią buitį galima kūrybiškai jungti su rankų darbu. Kuriant puošmenas namams, į šį procesą įsitraukia visa šeima. Kūryba juos ne tik suartina, bet suteikia ir daug džiaugsmo.

Šios temos atsispindės tiek parodų dalyvių stenduose, tiek renginiuose, kūrybinėse dirbtuvėse, interaktyviose klasėse. Iš viso bus surengta per 350 renginių.

Parodų stenduose, kurių – daugiau kaip 230, bus galima rasti pačių įvairiausių priemonių, įrangos, produktų vaikams ir tėvams, mokyklai, mokiniui ir mokytojui, savo namams. Įmonės į parodas atvežė daug naujienų: nuo kalnų rogių visai šeimai, japoniškų lėlių, išmaniųjų lentų, robotų iki rankų darbo kilimų, įvairiausių puošmenų, interjero detalių, namų apyvokos reikmenų.

O kol vaikai lavinsis, konstruos, išbandys naujus žaislus, jų tėveliai ir seneliai galės dalyvauti paskaitose, susirinkti informaciją apie darželius, įvairias ugdymo metodikas, susipažinti su kūrybiškomis pamokomis, apžiūrėti stenduose pristatomą produkciją. Ir netgi sudalyvauti specialiai jiems rengiamame šaškių čempionate. Šio čempionato nugalėtojų lauks siurprizai ir prizai.

Atsipūsti ir pailsėti lankytojai galės Merės Popins kavinėje. Čia vaikus pasitiks tikra Merė Popins ir kiti pasakų personažai. Mažiesiems smaližiams čia bus parengtas specialus meniu.

Parodos veiks lapkričio 23-25 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Rasa Keliuotytė

LITEXPO spaudos centras

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24