Spausdinti šį puslapį

Daugiau nei į 100 renginių vilniečius ir svečius „Sostinės dienos” suburs jau aštuonioliktą kartą

2012-08-25, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis Vilniuje vėl šurmuliuos „Sostinės dienos”. Aštuonioliktą kartą vyksianti viena didžiausių ir gyviausių miesto švenčių pakvies vilniečius ir svečius į daugiau nei 100 nemokamų koncertų, parodų, spektaklių, kitų išskirtinių kultūrinių renginių.

Nuo Katedros aikštės iki Lukiškių tris dienas Dūzgiančiu aviliu pavirs Gedimino prospektas. Jame bus atidarytos menų ir muzikos gatvės, gardžių lauktuvių kelias, žaidimų, sveikatos parkas vaikams ir tėvams, Knygų alėja. Šiųmetis alėjos akcentas – Maironio eilių skaitymai šventinėje scenoje, jas galės skaityti kiekvienas – nuo mokinuko, garbaus aktoriaus iki troleibuso vairuotojo. Propaguojančius sveiką gyvenimo būdą kvies specialios geros savijautos ir sveikatingumo palapinės.

Prospekte koncertuos dešimtys muzikinių grupių ir atlikėjų iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos, Gruzijos, Turkijos, maisto produkciją pristatys apie 50 prekybininkų, veiks 10 lauko kavinių, dalyvaus per 120 menininkų, o išskirtinis dėmesys bus skirtas visame pasaulyje garsėjantiems Lietuvos keramikams.

Ypatinga naujiena laukia grupės „The Beatles“ gerbėjų, kurio 50-etį šiemet mini visas pasaulis: prie Lukiškių aikštės įrengtoje scenoje įvairūs muzikantai atliks bitlų legendinius hitus, o Latvijos menininkai Lukiškių aikštėje buvusios Lenino skulptūros vietoje pastatys unikalią Johno Lenono skulptūrą iš smėlio.

Katedros aikštėje vyks Vandens fontanų šou – specialus fontanų ir šviesų spektaklis, išskirtinių Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai. Nepamiršti bus ir kino mylėtojai – jų laukia kino naktys Rotušės aikštėje, kur po atviru dangumi kas vakarą iki 1 val. nakties suksis speciali filmų programa.

„Po prospektą bus nešiojama neprirašyta knyga. Kiekvienas mokantis rašyti ar piešti galės joje palikti linkėjimą mūsų miestui ir vilniečiams. Kiekvienas – ir jaunas, ir vyresnis galės sau rasti užsiėmimą, kiekvienas galės džiaugtis savo miestu, savo sostine. Tam ir rengiame šitą šventę “, – sakė Dūzgiančio prospekto organizatorė Zita Kelmickaitė.

Dar viena ypatinga nauja dovana laukia muzikos gerbėjų – visose Dūzgiančio prospekto scenose vyks naujo festivalio, pirmą kartą startuosiančio Vilniuje, „Vilnius Muzic Week 2012“ renginiai.

Tai iki šiol Lietuvoje nebūto formato renginių serija, apjungianti muzikos industrijos dalyvius iš Lietuvos ir įvairių pasaulio šalių, o taip pat perspektyviausius ir talentingiausius šiandienos muzikos atlikėjus ir plačiąją visuomenė į vientisą šventinį skambesį. Svečiai iš Anglijos, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos Latvijos.

„Itin svarbus šių metų šventės akcentas, jog pirmą kartą Sostinės dienų istorijoje Vilniaus miesto garbės piliečio vardas ir medalis bus įteiktas ne kamerinėje aplinkoje, o didelėje erdvėje didžiulio koncerto metu stebint tūkstančiams vilniečių. Ir tas vardas bus suteiktas Algirdui Kaušpėdui“, – sakė Savivaldybės Kultūros sk. vadovė Kristina Ulevičiūtė.

Aštuntą kartą į „Sostinės dienų” programą įsilies respublikinė neįgaliųjų darbų paroda-mugė-koncertas. Beje, didžiųjų „Sostinės dienų” koncertų metu žmonėms su ribotomis judėjimo galimybėmis bus įrengtos specialios zonos.

„Vilnius visais laikais buvo atviras įvairioms kultūroms, naujovėms, modernioms idėjoms, tad „Sostinės dienos” – tai puiki proga tris dienas pabūti tikrais sostinės žmonėmis – šiuolaikiškais, nuoširdžiais, smagiais, ir pasitikti rudenį margu kultūrinių renginių derliumi”, – sako „Sostinės dienų” organizatorius Remigijus Merkelys.

www.vilnius.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti