Vilniaus savivaldybė „Siemens“ arenoje planuoja apie 10 svarbių miestui renginių

2012-02-06, 18:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus savivaldybė 2011 metų pabaigoje pratęsė sutartį su „Siemens“ arena dėl renginių organizavimo. Sutartis pratęsta trejiems metams, kaip ir visi savivaldybės susitarimai.

„Kitų miestų savivaldybės subsidijuoja arenas, apmokėdamos nemažą dalį jų išlaikymo išlaidų. Mes to nedarome, o mokame tik už atliktas paslaugas organizuojant didžiuosius sporto ir kultūros renginius, kurių partnerė ar rengėja – Vilniaus savivaldybė. Tokių renginių, kuriems reikia didelių erdvių, mieste vyksta daugybe: pradedant įvairiomis tarptautinėmis sporto varžybomis ir čempionatais, baigiant mokytojų dienos švente ar respublikine moksleivių dainų švente“, - sako Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas.

Planuojama, kad šiemet arenoje bus organizuojama iki 10 savivaldybės renginių. Šiuo metu administracijai pateikta 17 paraiškų įvairių reikšmingų miesto renginių organizavimui, tarp kurių – Pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos varžybos, Kovos menų festivalis, Respublikinė moksleivių dainų šventė, Sporto mugė, Mokytojų dienai skirtas renginys, Таrptautinis Bushido turnyras, Pasaulio jaunimo iki 20 m. ledo ritulio čempionatas, Europos U18 vaikinų krepšinio čempionatas ir kiti.

„Siemens“ arena buvo pirmoji arena Lietuvoje, pastatyta pagal viešojo ir privataus kapitalo (PPP) partnerystės modelį. Pagal šį modelį pritraukiamos privačios investicijos, kad mieste atsirastų svarbūs infrastruktūros objektai, reikalingi viešosioms paslaugoms teikti.

www.vilnius.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24