Sartų lenktynėms jau ruošiamas ledas

2012-01-24, 06:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sartų žirgų lenktynių organizatoriai džiaugiasi atšalusiais orais – vasario pirmą šeštadienį lenktynės įvyks. O ant hipodromo tako jau pradėtas lieti ledas.

Opiausia vieta – 1600 metrų ilgio hipodromo takas – ar bus šalčio, ar laikysis ledas. Pradėjus šalti, į hipodromą liejamas vanduo – per dieną daugiau nei dvidešimt penkias tonas Sartų ežero vandens.

Kad žirgų kanopos nepramuštų ledo, takas turi pasidengti bent penkių centimetrų storio ledu. Kol liejamas ledas, lenktynėms ruošiami žirgai dar stovi arklidėse.  

Sartų lenktynės žirgams – darbas, vadeliotojams – sportas, žiūrovams – linksmybės, o šalia gyvenantiems – rūpestis.

„Jeigu, pavyzdžiui, [organizatoriai] nesutvarkytų to, ką palieka, tai kokius trejus metus ir čia lenktynių nevyktų ne dėl ledo liejimo, o dėl to, kad negalėtų atsistoti toje paprastoje pievoje – ten būtų tokie šiukšlių kalnai“, – sako vietos gyventoja Daiva Kišūnienė.

Kasmet Dusetas užplūsta tūkstančiai žmonių, tad darbo netrūksta seniūnijai: reikia valyti kelius, įrengti automobilių statymo vietas, laužavietes.

„Čia daug atvažiuoja giminių, kurie pasiskirsto pas savo pažįstamus, pas pažįstamų pažįstamus, galbūt kiti švenčia grupelėmis: ir linksminasi, ir šoka. Mes didelį „bumą“ matome tik transporte, bet žmonės sutelpa draugiškai“, – teigia Zarasų rajono Dusetų seniūno pavaduotojas Raimondas Parakevičius.

Šiemet Dusetų hipodrome varžysis 80 ristūnų. Juos vadelios ne tik mūsų šalies, bet ir Latvijos, Estijos, Rusijos sportininkai. Prisimenant senąsias tradicijas, lenktyniaus vadeliotojai su žemaitukų veislės arkliais. Žiūrovai išvys ir šunų kinkinių didžiojo prizo varžybas.

Skirmantas Pabedinskas

LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24