Spausdinti šį puslapį

Lietuvoje antrą kartą vyks socialinės klounados mokymai

2011-10-07, 05:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš metus prasidėjęs projektas „Klounai be sienų“, užauginęs vieną su vaikais ligoninėse draugaujančių klounų kartą, plečiasi.
Spalio 5 – 9 dienomis Vilniuje vyksta socialinės klounados mokymai, kuriuose šio meno mokosi 15 naujokų. Mokymuose dalyvauja ir jau patirties įgiję klounai iš Lietuvos.

Mokymus veda profesionali aktorė ir klounė Laura Fernandez, jau beveik 30 metų dirbanti kloune vaikų ligoninėse ir senelių namuose Vokietijoje. Mokymų metu, naudojant interaktyvius metodus, jaunieji klounai mokosi improvizuoti, kurti savo klouno charakterius, dirbti su partneriu – klounu poroje. Mokymų dalyviai psichologiškai ruošiami darbui ligoninėje: aptariami iššūkiai, dalinamasi patirtimi, problemomis ir galimais jų sprendimo būdais. Po apmokymų socialiniai klounai kas savaitę lankysis Vilniaus universitetinėje vaikų ligoninėje ir kitose vaiko globos (rūpybos) įstaigose Vilniuje bei kituose Lietuvos miestuose.
Ligoninėse klounai individualiai bendrauja su vaikais, padeda jiems atsipalaiduoti ir kuria žaismingą atmosferą ligoninių koridoriuose ir palatose. „Klouno terapijos esmė nėra fiziškai žaisti su vaiku, o greičiau aktyviai psichologiškai bendrauti per jo fantaziją ir vaizduotę“, – teigia Laura Fernandez. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad juokas padeda gyti, mažina stresą ir skatina optimizmą.

www.lrt.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti