Spausdinti šį puslapį

Garsinis skaitymas Purvėnuose

2017-07-30, 19:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Garsinis skaitymas Purvėnuose © salcininkai.lt

2017 m. liepos 24 d. Purvėnų bibliotekoje vyko garsinis poezijos skaitymas „Augame kartu su eilėraščiu”, skirtas vaikams. Į renginį susirinko įvairaus amžiaus vaikai, vyresnieji atsivedė savo mažuosius broliukus, sesutes, o šie - savo draugus.

Renginio pradžioje buvo trumpai papasakota apie rašytojų kūrybą bei svarbiausius jų gyvenimo įvykius, pristatyti labiausiai žinomų poetų rinkiniai, parašyti lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis. Taip pat, bibliotekoje paruošta knygų paroda. Bibliotekininkė pasiūlė jauniesiems skaitytojams išsirinkti labiausiai patinkančias knygas skaitymui ir kartu su vaikais skaitė eilėraščius lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis, kuriuos sukūrė tokie autoriai, kaip: Z. Gaižauskaitė, J. Avižius, J. Nekrošiaus, S. Nėris, J. Degutytė, K. Čukovskis (rus. K. Чуковский), A. Barto, V. Majakovskis (rus. B. Maяковский), S. Jeseninas (rus. С. Есенин), S. Maršakas (rus. С. Маршак), A. Puškinas (rus. А. Пушкин), M. Konopnicka, J. Bžechva (lenk. J. Brzechwa).

Vaikai dėmesingai ir su dideliu malonumu klausėsi kūrybos, juokėsi ir pergyveno kartu su eilėraščių veikėjais. Vieniems tai buvo pažįstami eilėraščiai iš vaikystės, o kiti juos išgirdo pirmą kartą. Po to vaikai piešė literatūrinius personažus. Susirinkusieji draugiškai įsijungė į žaidimą, aiškiai ir greitai atsakinėjo į pateiktus klausimus, taip parodydami, kad jie mėgsta ir noriai skaito knygas.

salcininkai.lt

Komentuoti