Tarptautinis jaunimo festivalis skambėjo Kuršėnuose

2011-09-06, 06:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kuršėnų jaunimo organizacija „Kūrybinės raiškos centras" organizavo krepšinio sirgalių sporto ir kultūros festivalį, kuriame dalyvavo ne tik Kuršėnų jaunimas, bet ir bendraamžiai iš vienuolikos pasaulio šalių - Italijos, Gruzijos, Prancūzijos, Izraelio, Graikijos, Turkijos, Latvijos, Vokietijos, Kroatijos, Ispanijos.

Šio festivalio vienas iš  iniciatorių Vytenis Kviklys pažymėjo, kad šiam festivaliui buvo pradėta ruoštis dar prieš keletą metu, kai buvo aišku, kad Lietuvoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Pradėta ieškoti partnerių užsienyje, atsiliepė daug savanorių. Pradėti vykdyti du projektai. Vienas - Europos sąjungos tarptautinės programos „Veiklus jaunimas" savanorių projektas, kitas - tarptautiniai jaunimo mainai. Festivalio tikslas yra pristatyti komandų, kurios dalyvauja Europos krepšinio čempionate šalių kultūrą, nacionalinius įpatumus, sportinius pasiekimus.
Festivalio dalyvius sveikino Šiaulių rajono mero pavaduotojas Antanas Bezaras, LR Seimo narė Rima Baškienė, Kuršėnų seniūnas Vytautas Gedmontas.
Visą dieną vyko tarptautinis trys prieš tris gatvės krepšinio turnyras, įvairūs konkursai.
Jaunimas iš vienuolikos šalių surengė savo šalių kultūrų pristatymus, veikė mugė, kurioje buvo galima įsigyti su krepšiniu susijusių suvenyrų, žmonės galėjo dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose ir pasigaminti sirgalių atributikos, piešti ant kūno ir marškinėlių, įsiamžinti foto kampelyje su Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonu Robertu Javtoku ir kt.
Didelį dalyvių ir žiurovų būrį sutraukė krepšinio šokėjų turnyras, hip hopo meistrų virtuoziškumas, koncertinių grupių ritmai.
Didelį pasisekimą turėjusį krepšinio sirgalių sporto ir kultūros festivalį organizavo jaunimo organizacija „Kūrybinės raiškos centras". Prie festivalio organizavimo prisidėjo vietos ir užsienio savanoriai. Festivalio partneriai - Šiaulių r. savivaldybės administracija, Šiaulių r. kultūros centras, Kuršėnų m. seniūnija, sporto klubas „Kuršėnų senukai".

www.siauliai-r.sav.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24