Spausdinti šį puslapį

Į sostinę sugrįžusi šventė „Tau, Vilniau!“ subūrė 1500 žmonių su negalia

2011-09-05, 11:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Po pertraukos į Lietuvos sostinę socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko iniciatyva sugrįžusi šventė „Tau, Vilniau!“ – respublikinė neįgaliųjų darbų paroda – mugė ir koncertas – subūrė 1500 žmonių su negalia iš 100 šalies organizacijų ir tarnybų. Vilniuje šurmuliuojant „Sostinės dienoms“, šventė Katedros aikštėje pritraukė ir daugybę vilniečių bei miesto svečių.

Vakar vykusią šventę atidarė Lietuvos kariuomenės orkestras, vadovaujamas kapelmeisterio kapitono Egidijaus Ališausko, ir Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ neįgaliųjų nacionalinis „Spalvų muzikos“ orkestras (vadovas Romualdas Brūzga), visus susirinkusius pasveikino ministras D. Jankauskas.

Septintąjį kartą vykusioje šventėje „Tau, Vilniau!“ pasirodė ir visus susirinkusius į linksmybių šurmulį įtraukė virš 30 neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvų iš visos Lietuvos, kurie paruošė muzikos, šokio, pantomimos, teatro, imituojamosios dainos ir kitus pasirodymus. Daugybė neįgalių menininkų ir amatininkų parodoje – mugėje pristatė įvairiausius šventės lankytojų dėmesį traukusius savos gamybos keramikos, medžio, tekstilės, floristikos, tapybos ir kitus darbus. Vaikus ir jaunimą pasimokyti meninės kūrybos tradiciškai sukvietė dailės akcija „Tau, Vilniau!”. Visi šventės dalyviai ir svečiai buvo vaišinami kareiviška koše.

Šventės dalyvius sveikino ir savo palinkėjimus išsakė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Dalius Bitaitis. Visą renginį nuotaikingai užbaigė jungtinė neįgaliųjų nacionalinio „Spalvų muzikos“ orkestro ir diksilendo „Sweetband“ (vadovas Karolis Pratkus) programa, į šokį scenoje įtraukusi ministerijos atstovus, šventės organizatorius ir savanorius.

„Džiaugiamės puikiai pavykusia švente. Mums labai malonu, kad šventės dalyvių nuotaika, pasibaigus renginiui, buvo pakylėta, išgirdome daug gerų atsiliepimų. Visi jau laukia kitų metų šventės“, – pasakojo Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ pirmininkė Viktorija Vitaitė.

Šventės organizatoriai dėkoja Lietuvos Šaulių sąjungos Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo Šaulių 10-jai rinktinei už palapinių miestelio įrengimą, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijai už skanią košę, Vilniaus Karaliaus Mindaugo vidurinės mokyklos mokiniams už savanorišką pagalbą viso renginio metu.

Šventę „Tau, Vilniau!“ globoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), o organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ padedant Neįgaliųjų reikalų departamentui prie SADM.

 

sadm.lt 

Komentuoti