Žalgirio arenoje vyks Lietuvos pirmininkavimo ES renginys – Gamtinių išteklių komisijos posėdis

2013-07-17, 16:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį ketvirtadienį ir penktadienį (liepos 18-19 d.) „Žalgirio arenoje vyks Europos Sąjungos Regionų komiteto išvažiuojamasis renginys - Gamtinių išteklių (NAT) komisijos posėdis bei seminaras. NAT komisija yra viena iš penkių teminių Regionų komiteto komisijų, nagrinėjanti klausimus, susijusius su gamtinių išteklių naudojimu, žemės ūkiu, žuvininkyste ir vietos bei regionų valdžių kompetencija šioje srityje.

Renginį, kurį globoja Kauno miesto savivaldybė, atidarys Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Taip pat pasisakys žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius bei Regionų komiteto NAT komisijos pirmininkas René Souchon.

„Arenos amfiteatre vyks pagrindinis posėdis ir seminaras, ložėse - dalyvių darbas grupėse, taip pat veiks organizatorių sekretoriatas, restorane bus tiekiamas maitinimas, spaudos centre vyks kitos posėdžio dalys, - teigė Žalgirio arenos rinkodaros vadovė Vilija Bulanavičienė. - Šis ES renginys yra dar vienas įrodymas, jog Kauno arena - tikrai multifunkcinis pastatas, kuriame gali vykti tiek koncertai ar sporto renginiai, tiek ir aukštus reikalavimus keliančios konferencijos ir seminarai."

Po kelias savaites trukusio derinimo ir susitikimų dėl ES renginio įgyvendinimo, pasiruošimo darbai Žalgirio arenoje pradedami vykdyti šią savaitę. „Papildomai amfiteatre montuojamos sinchroninio vertimo kabinos bei statomos specialios kėdės su atlenkiamais stalais, - pasakojo V. Bulanavičienė. - Lauke prie arenos jau baigiami vėliavų stiebų montavimo darbai - renginio dieną bus iškeltos Lietuvos, Kauno bei ES vėliavos."

Žalgirio arenoje vyksiančiame Regionų komiteto NAT komisijos posėdyje bus aptariama einamoji komiteto darbotvarkė regioninės plėtros, kaimo ir žemės ūkio bei žuvininkystės politikos srityje. Diskusija apims šiuo metu svarstomų nuomonių dėl darnios kaimiškųjų vietovių plėtros, jūrinio erdvinio planavimo projektų aktualijas ir kitus svarbius klausimus.

Kartu su NAT komisijos posėdžiu Žalgirio arenoje Regionų komitetas surengs seminarą „Naujųjų valstybių narių vietos ir regionų valdžioms kylantys iššūkiai kaimo plėtros politikos srityje, naujojoje finansinėje perspektyvoje". Seminare dalyvaus Žemės ūkio ministerijos, Žemės ūkio rūmų bei Aleksandro Stulginskio universiteto atstovai. Lietuvai ir kitoms naujosioms valstybėms narėms itin aktualius kaimo plėtros politikos klausimus nagrinės II-ojo Lilio universiteto profesorius Fréderic Lobez, Europos Komisijos regioninės politikos generalinio direktorato darnios plėtros augimo ir teritorinės raidos šiaurės Europos padalinio vadovė Charlina Vitcheva, Lietuvos Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas ir kiti.

Regionų komiteto nariai viešnagės Kaune metu taip pat lankysis Aleksandro Stulginskio universitete (ASU), kur pažintinio vizito metu diskutuos su ASU mokslininkais ir praktikais dėl kaimo plėtros ir žemės ūkio bei žuvininkystės politikos aktualijų, aptars mokslininkų pasiekimus žemės ūkio technologijų ir kaimiškų vietovių vystymo srityse. Pažintinio vizito metu taip pat numatoma aptarti klausimus, susijusius su Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programa ir jos reikšme žemdirbių bendruomenės vystymuisi bei inovaciniais aplinkosaugos aspektais Bendrosios žemės ūkio politikos kontekste.

Šis NAT komisijos posėdis yra vienas iš aštuonių Regionų komiteto Lietuvoje organizuojamų renginių, šalies pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu.

www.kaunas.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24