Jauniesiems žurnalistams – darbymečio pradžia

2013-07-10, 10:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 8 dienos rytą Tamašavoje (Trakų r.) prasidėjo tradicinė vasaros poilsio stovykla „Žurnalistika jauniems 2013". Šiemet tarptautine pripažintoje stovykloje vaikai leisis į kelionę po pasaulį – susipažins su Rusijos, Indijos Graikijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos, Vokietijos, Lietuvos kultūromis, taip plėsdami savo, kaip būsimų žurnalistų ,žinių akiratį.

Stovyklą jau aštuntus metus iš eilės organizuoja ir su Trakų rajono vaikais dirba Lietuvos edukologijos universiteto Socialinės komunikacijos instituto (LEU SKI) žurnalistikos specializacijos studentai – asociacija „Drauge kelyje". Stovyklos dalyviai – 10-16 metų amžiaus vaikai. Vadovai – studentai iš LEU SKI, savanoriai – studentai iš Lenkijos universitetų. Esminė stovyklos idėja – visapusiškai lavinti vaikų komunikacijos, anglų kalbos gebėjimus, padėti laivalaikį praleisti prasmingai – ugdantis.

Stovykloje lankysis vienas iš dienraščio „Respublika" įkūrėjų, žurnalistas, LEU SKI dėstytojas Rytis Taraila, dienraščio "Verslo žinios" žurnalistė Jolita Žvirblytė, jaunoji Lietuvos fotografė Virginija Čepulytė, tarptautinis savanoris iš Vokietijos Enno Herman, LEU teatro studija „3D". Vaikai turės puikią progą išmokti naudotis vienu svarbiausių informacijos rinkimo priemonių – fotografija, lavinti savo teatrinius gebėjimus, mažinti kalbėjimo prieš auditoriją baimę.

Po stovyklos bus montuojamas trumpametražis filmas, leidžiamas laikraštis "Navininkai" (anglų kalba), kurie bus platinami ne tik Trakų rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Projektą remia: Trakų rajono savivaldybės administracija, UAB "Suslavičius-felix", "Vilniaus margarinas".

Evelin Kislych

Jaunimo reikalų koordinatorė

www.trakai.lt

www.L24.lt 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24