Užsienio reikalų ministras: Europos demokratijos fondas padės plėtoti europines vertybes kaimynystėje

2013-05-28, 17:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gegužės 27 dieną Briuselyje dalyvavo ceremonijoje atidarant Europos demokratijos fondo būstinę ir pasveikino šią iniciatyvą plėtoti laisvės ir demokratijos vertybes kaip ambicingą ir realistišką.

„Tikimės, kad Europos demokratijos fondas leis sparčiai atsiliepti į poreikius tų, kuriems trūksta paramos. Ši savalaikė iniciatyva atitinka ir Lietuvos požiūrį į Europos kaimynystės, ypač Rytų kaimynystės, poreikius. Atvirumas Rytų partneriams yra vienas iš būsimojo Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetų",– sakė L. Linkevičius.

Būstinę, įsikūrusią buvusioje Lenkijos ambasadoje Belgijoje, atidarė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis. Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad Europos demokratijos fondas atsirado bendromis ES valstybių narių, pirmiausiai 2011 m. ES Tarybai pirmininkavusios Lenkijos, ir ES institucijų pastangomis.

Privatus ES institucijų ir valstybių narių lėšomis finansuojamas fondas remia demokratines iniciatyvas ES Rytų ir Pietų kaimynystėje.

www.urm.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24