Spausdinti šį puslapį

Gamtos prieglobstyje – ir diskusijos apie įvaikinimą, ir pramogos šeimoms

2013-05-26, 07:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai puiki proga šeimoms pabendrauti apie tai, kaip sudaryti vaikams sąlygas augti darnioje, draugiškoje aplinkoje, kur vyrauja meilė ir tarpusavio supratimas. Todėl birželio 1 d. šeimų šventėje „Čia visa Lietuva" kviečiami dalyvauti visi, kam rūpi šeima," – ragino renginio globėja socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šventė vyks Prienų rajone esančiame Visuomenės harmonizavimo parke. Renginio pradžia 12 valandą. Įėjimas ir daugybė pramogų šventės dalyviams – nemokami.

„Šeima – visuomenės ir valstybės pagrindas, labai svarbi kiekvienam vaikui. Todėl siekiame paraginti pavienes šeimas jungtis, įsitraukti į visuomeninę ir savanorišką veiklą, sutelkti šeimų organizacijas, sustiprinti jų bendradarbiavimą.

Tikimės, kad šiame renginyje, kaip ir pernai, gausiai dalyvaus šalies šeimos, šeimynos, šeimas vienijančios ir su šeimomis dirbančios visuomeninės organizacijos, bendruomenės, o užmegzti kontaktai paskatins šeimas tapti aktyvesnes, visuomeniškesnes," – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Renginyje ir suaugę, ir mažieji galės pabendrauti, jaukiose gamtos erdvėse vyks pokalbiai šeimoms aktualiomis temomis. Diskusijose bus galima sužinoti, kuo skiriasi biologinė ir nebiologinė tėvystė, apie vaikų globą ir įsivaikinimą, vaikus globojančių šeimų patirtį.

Šventės dalyvių lauks daug pramogų, įdomių visiems: įvairios rungtys, apdovanojimai, varžybos, meniniai vaikų pasirodymai, gyvo garso Gyčio Paškevičiaus koncertas ir kt. Šeimų šventė – puiki galimybė ne tik pabūti kartu, pasidžiaugti, bet ir pabendrauti su kitomis šeimomis, pasidalinti patirtimi, įgyti naujų žinių ir, žinoma, turiningai praleisti laiką gamtoje su savo šeima.

www.socmin.lt

www.L24.lt

Komentuoti