Ministras Pirmininkas susitiko su Vilniaus vyskupais

2013-04-12, 12:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius apsilankė Vilniaus arkivyskupijos kurijoje, kur susitiko su kardinolu Audriu Juozu Bačkiu, naujai paskirtu Vilniaus arkivyskupu metropolitu Gintaru Grušu ir Vilniaus arkivyskupijos vyskupu augziliaru Arūnu Poniškaičiu.

Susitikimo pradžioje premjeras padėkojo kardinolui A. J. Bačkiui už ilgus ir prasmingus arkivyskupo metropolito tarnystės metus, už šio iškilaus ganytojo nuopelnus Lietuvai, ypač už Bažnyčios artimumą ir jautrumą žmonėms. Linkėdamas kardinolui stiprios sveikatos, Ministras Pirmininkas išreiškė viltį, kad ir toliau kardinolo išminties žodis išliks svarbus ir reikalingas mūsų visuomenės gyvenime.

Premjeras taip pat pasveikino naujai paskirtąjį Vilniaus arkivyskupą metropolitą G. Grušą ir palinkėjo naujajam arkivyskupui visokeriopos kloties darbuojantis Lietuvos žmonių labui. Pasak Ministro Pirmininko, Vilniaus vyskupija padovanojo Lietuvai daug iškilių tikėjimo liudytojų, kurie per šimtmečius, neretai sunkiais istorijos momentais, puoselėjo ir gynė krikščioniškąsias ir tautines vertybes, tapo tikrais švyturiais dvasinio ir tautinio atgimimo kelyje, kovoje už Tėvynės laisvę.

Susitikimo metu apsikeista nuomonėmis įvairiais visuomenės gyvenimo klausimais, aptarta aktuali emigracijos problema. Vilniaus vyskupai Vyriausybės vadovui palinkėjo sėkmės darbuose, susijusiuose su artėjančiu Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai.

Ministro Pirmininko tarnybos pranešimas 

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24