Vaidotų Šv. Apaštalo Pauliaus Atsivertimo bažnyčioje prasidėjo III sakralinės muzikos festivalis

2013-04-11, 14:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Š. m. balandžio 7 d., Dievo gailestingumo sekmadienį, Vaidotų Šv. Apaštalo Pauliaus Atsivertimo bažnyčia savo duris atvėrė III sakralinės muzikos festivaliui „Kristus karaliauja! Aleliuja!“ (9.30  ir 11:00val.). Giedojo parapijos kolektyvai Pagirių muzikos mokyklos jaunių choras „Bijūnėlis“ (vadovė Nijolė Čičinskienė) ir solistai, mišrūs chorai „Pagirių dainoriai“ (vadovė Janina Pamarnackienė) ir „Baladė“ (vadovė Teresa Koltan).

Festivalio dalyviai giedojo šv. Mišiose privalomą programą: mišių dalis, festivalio himną L. Abario „Kristui karaliui“, mišių giesmes. O koncerte – po du laisvai pasirinktus sakralinės muzikos kūrinius. Bažnyčioje skambėjo L. Delibes, G. F. Hendel, A. Vivaldi, J.Fabre, V. Klovos ir kitų kompozitorių kūriniai. Susirinkę į pamaldas audringais plojimais lydėjo atlikėjų pasirodymus.

Beje, pirmąją festivalio dieną prasmingi muzikos garsai pasklido ne tik Vaidotų Šv. Apaštalo Pauliaus atsivertimo bažnyčioje, bet ir kitose sakralinėse erdvėse – Nemenčinės, Paberžės, Maišiagalos, Juodšilių  ir Vilniaus miesto bažnyčiose.

Festivalis vyks visą savaitę bažnyčiose, kultūros namų ir mokyklų salėse. Visus kviečiame apsilankyti festivalio renginiuose.

www.vrsa.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24