Šv. Velykų laukimas Prezidentūroje – su margučiais ir verbomis

2012-03-20, 10:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį sekmadienį, kovo 25 dieną, 13 val., Prezidentūra Lietuvos žmones ir šalies svečius kviečia į visiems atvirą renginį „Velykų belaukiant...", organizuojamą kartu su Vilniaus Etninės kultūros centru.

Artėjančių Velykų nuotaiką kurs rašytojai, tautodailininkai ir muzikantai. Lankytojai galės ne tik daugiau sužinoti apie Velykų tradicijas ar paklausyti lietuvių liaudies dainų, bet ir patys išmokti rišti verbas, marginti kiaušinius vašku ar žaisti senuosius lietuviškus žaidimus.

Renginyje dalyvaus Nacionalinės premijos laureatas rašytojas Marcelijus Martinaitis, šiemet išleidęs naują originalios struktūros ir formos knygą „Marcelijaus margučiai". Lankytojų lauks atviras pokalbis su rašytoju apie jo vaikystės Velykas ir margučių skutinėjimą, kaip tam tikrą gyvenimo filosofiją.

Vienos didžiausių verbų pasaulyje autorė Agata Granicka su lankytojais dalinsis verbų rišimo paslaptimis. Šio meno išmokusi iš senelės ir mamos, tautodailininkė visus norinčius pamokys, kaip patiems surišti tradicinę verbą.

Renginio svečiai taip pat galės išmokti kiaušinių marginimo vašku technikos, su kuria supažindins tautodalininkė Laisvė Ašmonaitienė.

Lankytojus liaudies dainomis ir žaidimais linksmins folkloro grupė „Aglija" (vad. A.Kliova) bei kanklininkė Justina Mileškaitė. Renginį ves tautodailininkė Marija Liugienė.

Renginys nemokamas, tačiau prašome visus, norinčius dalyvauti, iš anksto (iki kovo 23 d.) registruotis telefonu 8 5 266 4073 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.., nurodyti vardą, pavardę ir asmens kodą. Atvykstant būtina su savimi turėti pasą arba kitą galiojantį asmens dokumentą.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24