Egzorcistas: popiežius iš šv. Petro aikštės išvaikė demonus

2012-02-05, 07:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Per bendrąją audienciją 2009 m. susirinkusius žmones laiminęs popiežius Benediktas XVI iš 2 vyrų išvarė demoną.

Taip netrukus pasirodysiančioje knygoje teigia svarbiausias katalikų egzorcistas.

Ištraukas iš Gabriele`io Amortho, žinomo Romos vyskupijos egzorcisto, knygos paskelbė „Panorama“ žurnalas. Tačiau Vatikanas paneigė, kad popiežius atlikto egzorcizmą.

Anot G. Amortho, du jo pagalbininkai atvedė du vyrus, Giovanni ir Marco, į audienciją pas popiežių, kur jie pradėjo drebėti, vis labiau jaudinosi ir demonstravo smarkius apsėdimo ženklus.

Kuomet vienas iš pagalbininkų paprašė Giovanni tvardytis, šis nesavu balsu atsakė: „Aš ne Giovanni.“ Priartėjus popiežiaus automobiliui, abu vyrai griuvo ant žemės, teigia G. Amorthas.

„Du apsėsti vyrai nugriuvo ant žemės ir ėmė daužyti į ją galvas. Šveicarų sargybiniai tai stebėjo, tačiau nieko nedarė. Galbūt jiems jau teko matyti, kaip apsėstieji reaguoja, kai susiduria su popiežiumi?“ – svarstė egzorcistas.

„Popiežius pradėjo moti miniai, o Giovanni su Marco pradėjo kaukti, drebėti, seilėtis ir niršti. Popiežius nesupyko, jis pakėlė ranką ir juos palaimino. Apsėstieji tuomet patyrė smarkų šoką, sujudėjo visas jų kūnas. Jie nuskriejo tris metrus atgal ir daugiau nebekaukė“, – pasakojo G. Amorthas.

Vatikano atstovas Federico Lombardi naujienų agentūrai AFP teigė, kad popiežius nežinojo, nei kas tie vyrai buvo, nei kad jie dalyvavo audiencijoje.

„Net jei šie faktai tikri, nėra korektiška kalbėti apie popiežiaus atliktą egzorcizmą, kuris nebuvo įspėtas ir nežinojo apie jų buvimą. Nėra jokio ryšio, o popiežius neturėjo jokių ketinimų egzorcizmą atlikti“, – kalbėjo jis.

Egzorcizmas – labai sena demonų iš vietos ar žmogaus išvarymo praktika. Ji egzistuoja keliose religijose.

Teigiama, kad popiežius Jonas Paulius II Vatikane egzorcizmus atliko 1982 ir 2000 metais.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24