Taizė pamaldos Bezdonyje (NUOTRAUKOS)

2013-12-10, 12:18
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

2013 m. lapkričio 28 d. Bezdonių Švč. Mergelės Marijos Aušros Vartų Gailestingumo Motinos bažnyčioje vyko Dievo šlovinimo pamaldos – Taizė.

Dalyvavo atstovai iš: Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos, Riešės gimnazijos, Vilniaus vaikų socializacijos centro, Vilniaus r. Maišiagalos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo vidurinės mokyklos, Bezdonių J. Slovackio vidurinės mokyklos, Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės ir Bezdonių vidurinės mokyklų. Taip pat giesmininkams akomponavo: (UK, IV kurso studentas) Leonard Lipskij, (LEU, I kurso studentas) Tomas Aleknavičius, (Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos vidurinės mokyklos abiturientė) Evelina Grinevič ir (VU studentas) Gediminas Ligeika.

Kiekvienas, atvykęs į Taizę,  gavo lapus su šiais žodžiais: „Kristus susivienija su kiekvienu žmogumi, neišskirdamas nė vieno, jis laukia iš mūsų paprasto atsakymo. Atvykti į Taizę - tai būti pakviestam per maldą, tylą ir ieškojimus, eiti prie Evangelijos šaltinių. Kiekvienas yra čia tam, kad atrastų ir naujai suvoktų gyvenimo prasmę“.  

Daugeliui tai buvo pirmosios tokio pobūdžio pamaldos, kurios visus atvykusiuosius piligrimus subūrė bendrai maldai.

Šiais laikais mums visiems taip skubančiame pasaulyje labai sunku atrasti vidinę sielos ramybę, santarvę su Dievu. Dažnai  jaunimui sunku išgirsti net Dievo balsą, suprasti, ką Jis mums kiekvienam nori pasakyti. Taizė pamaldose buvo skiriamas dėmesys tylai. Bezdonių parapijos kunigas Arūnas Mitkevičius diskutavo su jaunimu apie asmeninius santykius su Jėzumi, po kurių pakvietė visus pabūti tyloje, pasinerti į apmąstymus ir pažvelgti į savo vidų. Buvo stengiamasi sustoti ir bent trumpam liautis galvoti apie savo pareigas bei problemas, išgirsti Jo balsą, suprasti siunčiamą žinią.

Taizė pamaldos pasižymėjo savo paprastumu, jaukumu, giesmių melodingumu, įvairumu. Giedodami visi drauge jautėme vienovę, artumą vienas kitam. Giedama buvo lietuvių, lenkų, lotynų kalbomis, jaukumą suteikė žvakučių šviesa.

Po bažnyčios visi susirinkome Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos salėje, kur vyko Agapė, kurios metu bendravome ir vaišinomės suneštais valgiais. Stebėjome atvykusių mokyklų prisistatymus. Taip pat žiūrėjome filmuką apie Taizė miestelį, kurį pristatė Vilniaus Švč. Jėzaus Širdies parapijos Dievo Apvaizdos bažnyčios kunigas Povilas Narijauskas.

Renginio pabaigoje visų mokyklų atstovai traukė burtus, kurioje mokykloje kitą mėnesį bus vedama Taizė. Žemėlapyje buvo nubraižytas piligriminis planas.

Norėtųsi, kad  ir kiti Taizė susitikimai būtų kaip galimybė jaunuoliams atrasti Bažnyčią, kurioje skelbiama naujiena atliepia žmonių lūkesčiams, džiaugsmams, skausmui, nerimui ir viltims. 

Linkime visiems pabūti Taizė laike ir tenai vėl sugrįžti, nes Taizė pamaldos skatina gyventi kitokį gyvenimą.

Tikybos mokytoja Gražina Pirmaitienė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24