Judėjimas „Europa Christi“ plečiasi

2017-07-03, 08:51
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Judėjimas „Europa Christi“ plečiasi wikipedia.org

Birželio 25 dieną Čenstakavoje (Lenkija), katalikiškojo savaitraščio „Niedziela“ buveinėje, įvyko prieš metus įkurto judėjimo „Europa Christi“ simpoziumas. Šis judėjimas primena apie Europos krikščioniškąsias šaknis ir nori gelbėti jos tapatybę iš naujo nukreipiant į krikščionybę dvasinėje, religinėje, kultūrinėje, visuomeninėje ir politinėje plotmėje.

Simpoziume bažnyčią reprezentavo Čenstakavos akidecezijos hierarchai: arkivyskupas metropolitas dr. Wacław Depo, arkivyskupas senjoras Stanisław Nowak bei vyskupas Andrzej Przybylski, taip pat kunigas infulatas Ireneusz Skubiś – katalikiškojo savaitraščio „Niedziela“ garbės vyriausiasis redaktorius, sumanytojas ir judėjimo „Europa Christi“ įkūrėjas. Simpoziume taip pat dalyvavo Europos Parlamento nariai, Lenkijos Respublikos senatoriai ir Seimo nariai, „Teisės ir teisingumo“ vyriausybės atstovai bei universitetų profesoriai.

Vienas iš simpoziumo dalyvių – europarlamentaras Valdemar Tomaševski, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas, kuris paskelbė skaitinį apie tai, kaip reikia suprasti pagrindinę judėjimo „Europa Christi“ idėją. Savo pranešime europarlamentaras pažymėjo pagrindinių programinių krypčių svarbą: tradicinės šeimos institucijos apsaugą ir stiprinimą, gyvybės apsaugą, vaikų ugdymą krikščioniška dvasia, taip pat pagrindinio krikščioniškosios politikos elemento – sąžiningumo tarp valdančiųjų ir valdomųjų, svarbą.

Kaip pažymėjo kunigas infulatas Ireneusz Skubiś: „Judėjimas „Europa Christi“ primena apie Europos krikščioniškąsias šaknis ir nori gelbėti jos tapatybę. Šis judėjimas siekia reformuoti Europos Sąjungą krikščioniškąja dvasia, kadangi krikščioniškoji kultūra yra viso pasaulio civilizacijos pagrindas. „Europa Christi“ atliepia didelius poreikius, kadangi Europoje vyksta įvairūs blogi dalykai, nuo kurių išsigelbėjimas yra tai, ką mums atnešė Jėzus Kristus“.

Simpoziumas pasibaigė ketinimu surengti visą Europą apimantį judėjimo „Europa Christi“ kongresą, kurio metu, be idėjinių nuostatų, bus pristatyta konkreti veiksmų programa artimiausiems metams.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24