Spausdinti šį puslapį

Šiluvoje – Padėkos už laisvę šventė

2011-08-29, 06:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Paskutinį vasaros sekmadienį Šiluvoje aukotos Šv. Mišios už Lietuvos laisvę. Ši šventė prasidėjo dar sovietmečiu ir nors buvo persekiota, tapo tradicine.
Kasmet rengiama piligrimų eisena, kurioje dalyvauja šimtai maldininkų.
Padėkos už laisvę šventė kasmet rengiama Šiluvos atlaidų išvakarėse, kurie vyks rugsėjo 7–15 dienomis. Ankstų sekmadienio rytą į Šiluvą pajudėjo dvi maldininkų eisenos – iš Tytuvėnų ir iš Raseinių pusės nuo Katauskių gyvenvietės. Šie maldininkų žygiai atsirado dar sovietmečiu ir, anot dvasininkų, valdžios buvo persekiojami, nes piligrimai, anuomet iš Tytuvėnų keliavę į Šiluvą, kalbėjo apie laisvę nuo okupacinės priespaudos, todėl ne vienas jų buvo nuteistas ir įkalintas.


Piligrimų procesijos atgaivintos Lietuvai atkūrus nepriklausomybę ir jau 18 metų šimtai maldininkų keliaudami prisimena kovotojus už laisvę.
„Čia yra netoli – 8 km. nuo Tytuvėnų iki Šiluvos, bet tai tikrai žmonių vienybės ir susitelkimo žygis, trokštant, kad Lietuva atsigaivintų dvasine prasme, nes šiandien mes turime laisvę, bet daug žmonių pateko į nuodėmės nelaisvę, daug matome priklausomybių“, – sako Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.
Vidurdienį už Lietuvos laisvę Šiluvoje laikytos Šv. Mišios. Pagerbtos ir tarptautinės bendruomenės, vienijančios 80-ies pasaulio šalių protinę negalią turinčius žmones.
 
Jevgenijus Bardauskas
LTV „Panorama“ 

Komentarai  

 
#1 atstumtas DD 2011-09-27 09:24
Nera masina kur pasistatyti. Ten laukiami tik paplauke arba "grietinele". Nuteike labai nemaloniai.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti