Jono Pauliaus II piligriminės kelionės į Lietuvą 20-osios metinės

2013-08-31, 10:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugsėjo 4-8 dienomis sukanka 20 metų nuo popiežiaus Jono Pauliaus II apaštališkos kelionės į Lietuvą. Šis jubiliejus tapo proga tiek priminti anuomet popiežiaus Lietuvos gyventojams skirtus žodžius, tiek ypatingai padėkoti Viešpačiui už Palaimintąjį Joną Paulių II, kuris jau po pusės metų bus paskelbtas šventuoju.

Popiežiaus vizito į Lietuvą 20-ųjų metinių proga Bažnyčia ir Seimas rengia iškilmingą minėjimą, jame dalyvaus bestseleriu tapusios Jono Pauliaus II biografijos „Vilties liudytojas" autorius Georg Weil. Amerikiečių rašytojas ir teologas skaitys paskaitą rugsėjo 4 d. LR Seime vyksiančioje konferencijoje, kur dalyvaus ir parodos „Nebijokite, atverkite Kristui duris" atidaryme.

Kaip sakė Seimo pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius, Bažnyčia galės eksponuoti šią parodą įvairiuose Lietuvos regionuose. Po jos atidarymo bus perkelta į Vilniaus universiteto Didįjį kiemą, kur minint Jono Pauliaus vizito 20-ąsias metines vyks konferencijos ir susitikimai. Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje bus atidengta atminimo lenta mininti popiežiaus susitikimą su kultūros ir mokslo bendruomenės atstovais.

Popiežiaus vizito Lietuvoje metines LR Seimas paminės ir pirmąją rudens sesijos dieną – rugsėjo 10-ąją.

Metinių minėjimui rengiasi ir sostinė. Vilniaus m. savivaldybės kartu su draugija „Wspólnota Polska" globojant dienraščiui „L'Osservatore Romano" Katedros aikštėje rengia parodą „Atverkite duris Kristui". Parodoje, kurios atidarymas planuojamas rugsėjo 4 d. 17 val., bus eksponuojami Arturo Marini, Gžegožo Galonzkos (Grzegorz Gałązka), Ježio Karpovičiaus ir Viliaus Jasikevičiaus nuotraukos.

Jono Pauliaus II vizitas Lietuvoje 1993 m. tapo savotišku kelrodžiu Katalikų Bažnyčiai Lietuvoje ir visai tautai. Savo pamoksluose ir kalbose Šventasis Tėvas ką tik iš totalitarinio jungo išsilaisvinusiai visuomenei parodė dvasinio atgimimo šaltinius ir pamatus, ant kurių reikia kurti gyvenimą laisvėje. Apaštališkos kelionės metinių minėjimas turėtų priminti tuos pamatus, kurių reikšmę anuomet pabrėžė popiežius ir kurie yra tikro ir visavertiško gyvenimo pamatas - Kristų, Kryžiaus slėpinį, Šv. Dvasios ir Švč. Mergelės Marijos veikimą.

Viešėdamas Lietuvoje 1993 m. rugsėjo 4-8 dienomis Jonas Paulius II be Vilniaus aplankė taip pat Kauną, ten susitiko su jaunimu, Kryžių kalną prie Šiaulių ir Šiluvos Švč. Mergelės Marijos sanktuariumą, ten vyko pamaldos šeimoms.

Teresa Vorobej

 

Komentarai  

 
#1 patisklinimas 2013-09-01 22:47
Biografas George Weigel
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24