Šalčininkėliai – 110 metų šv. Jurgio globoje

2016-08-22, 11:33
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Šalčininkėliai – 110 metų šv. Jurgio globoje salcininkai.lt nuotr.

Sekmadienį, rugpjūčio 21 d., šv. Jurgio parapija Šalčininkėliuose šventė 110-ąsias gyvavimo metines. Per ilgus materialios ir dvasinės šventyklos statybų metus, bendruomenei iškilmingų šv. Mišių metu aukojo vyskupas Arūnas Poniškaitis, dėkojo Dievui ir žmonėms.

Pamaldose dalyvavo Šalčininkų parapijos klebonas kunigas Vaclav Volodkovič, Vilniaus šv. Dvasios parapijos klebonas kunigas Tadeuš Jasinski, o taip pat Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis, Europos Parlamento narys Valdemar Tomaševski, Šalčininkų ir Vilniaus  rajonų merai Zdzislav Palevič ir Marija Rekst, LLRA-KŠS Šalčininkų skyriaus pirmininkas, Seimo narys Leonard Talmont bei Šalčininkų seniūnijos seniūnas Gžegož Jurgo.

Sveikindamas susirinkusius, vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis pažymėjo, kad asmeniniai įvykiai yra brangūs širdžiai ir labai svarbūs, tačiau žmogaus, kaip bendruomenės nario, charakteris apibrėžiamas faktais, kurie susiję yra su grupėmis ar tautomis.

„110-osios parapijos metinės iš žmogaus gyvenimo perspektyvos yra nemažas laikotarpis. Dievas įkūrė Bažnyčią ir pakvietė ją skelbti Dievo karalystę. Jis nenori gelbėti mūsų po vieną, bet nori mus išganyti Bažnyčioje ir ne be priežasties patikėjo šį Bažnyčios vaidmenį mums, žmonėms, kaip draugijai, kaip žmonių grupei bei bendruomenei. Šv. Baltramiejus – parapijos globėjas – vienas iš Jėzaus apaštalų. Svarbiausia jo palikta žinia, kaip ir kitų apaštalų, yra Jėzus. Mes sutinkame jį maldoje, klausydamiesi Dievo žodžio, sutinkame ir susivienijame su juo per sakramentą. Tai, kas mus vienija bendruomenėje, tai yra Viešpaties Jėzaus Kristaus malonė, Dievo meilė ir vienybės Šventojoje Dvasioje dovana", – sakė vyskupas Arūnas Poniškaitis pamoksle.

Iškilmingas mišias vainikavo aplink bažnyčią ėjusi procesija, po kurios Šalčininkėlių parapijos klebonas kunigas Kazimir Gvozdovič padėkojo vyskupui už atvykimą ir už bendrą maldą.

„110 metų susitinkame šioje vietoje, kad galėtume šlovinti Dievo vardą parapijos bendruomenėje. Dėkodami Dievui už parapijos dovaną, tai darome mūsų ganytojo, vyskupo Arūno Poniškaičio akivaizdoje, kurio mūsų bendruomenė laukė su dideliu džiaugsmu ir viltimi. Telaimina Jus Dievas už apsilankymą tokią svarbią parapijai dieną bei už paskelbtą Dievo žodį", – sakė kunigas Kazimir Gvozdovič.

Prie padėkos žodžių prisijungė ir parapijiečiai, kurie vyskupui ir kunigui įteikė gėles.

Po pamaldų visi susirinko prie parapijos namų, kur pasirodė folkloro ansamblis iš Visagino „Tumelanka“.

Irena Kolosovska

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24