Tris dienas trukusi piligriminė kelionė pėsčiomis – įveikta

2016-06-13, 15:23
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tris dienas trukusi piligriminė kelionė pėsčiomis – įveikta © vrsa

Birželio 10-12 dienomis vyko piligriminis žygis a. a. kunigo prelato Juzefo Obrembskio pėdsakais iš Turgelių į Maišiagalą. Tai 4-oji piligriminė kelionė. Šiemet, popiežiui Pranciškui paskelbus Gailestingumo metus, piligrimus lydėjo šūkis „Gailestingumas neturi ribų“.

Vilniaus rajono savivaldybė piligriminį žygį kunigo prelato Juzefo Obrembskio pėdsakais organizuoja nuo 2013 metų. Šiemet žygis, nepaisant nevasariškų orų, sulaukė daug dėmesio ne tik tarp Vilniaus rajono gyventojų. Piligriminėje kelionėje savo būvimu kartu džiugino vyskupas Arūnas Poniškaitis. Ketvirtą kartą tris dienas truksiančiame piligriminiame žygyje dalyvavo ir Seimo narė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė bei Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst. Į piligriminę kelionę leidosi ir vicemeras Česlav Olševski, Tarybos nariai, administracijos darbuotojai, seniūnai, pedagogai, jaunimas, o taip pat ir vyresnio amžiaus asmenys. Jauniausiam piligriminio žygio dalyviui Janekui – šešeri. Ketvirtosios piligriminės kelionės vienas pagrindinių tikslų – propaguoti krikščioniškąsias vertybes ir idėjas, kuriomis gyvenime vadovavosi Vilniaus krašto patriarchas, šviesaus atminimo kunigas prelatas Juzefas Obrembskis, atiduoti pagarbą ganytojui ir būti įkvėptiems jo gyvenimo pavyzdžio.

Pirmoji piligrimų diena prasidėjo šv. Mišiomis Turgelių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, kurias celebravo vyskupas Arūnas Poniškaitis kartu su Vilniaus ir Šalčininkų parapijų dvasininkais. Po mišių būrys piligrimų melsdamiesi, dainuodami, šlovindami ir dėkodami už Dievo gailestingumą iš Turgelių pajudėjo link Vilniaus ribų. Piligrimystė yra daugiau nei paprasta kelionė. Tai maldos ir tikėjimo kelias, dialogas su Dievu. Pirmosios dienos dvasiniu palydėtoju, padedančiu išlaikyti maldos ritmą buvo kunigas Vladimiras Solovej. Vakarop Rudaminos miestelyje piligrimų laukė susitikimas su Angelų seserų kongregacijos seserimis, Švenčiausiojo Sakramento adoracija Rudaminos bažnyčioje bei dokumentinio filmo peržiūra.

Neišsigandę permainingų orų, kitos dienos rytą, piligrimai tęsė savo, apie 50 km žygį. Kelionė prasidėjo bendra malda Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje kartu su kunigu Eduardu Kirstuku. Šeštadienį vakare piligrimai pasiekė Sudervės Švč. Trejybės bažnyčią, kur savo pasirodymu žvarbų vakarą šildė Randeo Anima kolektyvas iš Paberžės. Už šios dienos intencijas – skriaudas kantriai atlaikyti, kalinius paguosti, įžeidimus noriai dovanoti bei ligonius lankyti, kartu su piligrimais visos dienos bėgyje meldėsi Parudaminio Kristaus Atsimainymo parapijos klebonas kun. Miroslav Balcevič, Eišiškių Kristaus Žengimo į dangų parapijos vikaras kun. Renald Kučko bei Gailestingojo Jėzaus seserys. Vakare, nepaisant nuovargio piligrimai kartu su Gailestingojo Jėzaus seserimis mokėsi šokio pagal Pasaulio jaunimo dienų himną, žaidė krepšinį ar užsiėminėjo kita sportine veikla.

Paskutinė, trečioji piligriminio žygio diena prasidėjo nuo ankstyvo ryto. Sekmadienio tikslas buvo pasiekti Maišiagalos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią, kurioje buvo aukotos šv. Mišios už kun. prelato Juzefo Obrembskio atmintį bei visus piligriminės kelionės dalyvius. Prisimenant mūsų protėvių tikėjimo tiesas ir krikščioniškąsias vertybes šv. Mišių pabaigoje buvo atnaujintas prieš septynerius metus Vilniaus rajono savivaldybės tarybos priimtas sprendimas dėl Kristaus Karaliaus Intronizacijos akto Vilniaus rajone paskelbimo.

Po šv. Mišių Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, kartu su Europarlamentaru, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos pirmininku Valdemaru Tomaševskiu, Seimo nare Rita Tamašuniene, Lenkijos ambasados Lietuvoje atstovais bei kitais garbingais svečiais padėjo gėlių ant kun. prelato Juzefo Obrembskio kapo. Prie Kunigo paminklo aidėjo gražiausi prisiminimai apie Kunigo Prelato gyvenimą bei jo nuveiktus didžius darbus. „Kunigo Prelato paskutinis noras išsipildė – muziejus tapo bendruomenės mėgstama susibūrimo vieta, ant kapo negęsta žvakių liepsna, žydi nuostabios gėlės“, – džiaugėsi Janina Obrembska, a. a. Kunigo giminaitė.

Vilniaus rajono savivaldybės vadovybė nuoširdžiai dėkoja vyskupui Arūnui Poniškaičiui, kunigams už dvasingumą, piligrimams už bendrai praleistą laiką, bendras maldas, pasiaukojimą bei ištvermę. Atskiras ačiū už šypsenas, svetingumą bei rūpestį gyventojams, kurie šiltai pasitiko piligrimus žygio metu, poilsio stotelėse surengė vaišes ar tiesiog prisiminė savo maldoje.

vrsa.lt


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24