Aiškinantis visuomenės nuomonę neišvengta skandalų

2011-07-03, 06:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dvasininkų norai šalia Kryžių kalno pastatyti bažnyčią, greičiausiai priklausys nuo visuomenės nuomonės.

Šiaulių rajono politikai, nesiryžę tvirtinti Kryžių kalno detaliojo plano, kuriame numatyta vieta naujos bažnyčios statybai, rengia žmonių apklausą – reikia ar nereikia šventovės prie šio unikalaus paminklo, praneša LTV „Panorama“. Tik prasidėjusi apklausa apaugo skandalais. Žiniasklaida paviešino, kad prie Kryžių kalno esančio Turizmo informacijos centro darbuotojai apklausą atlieka tendencingai, nes žmonėms suteikta galimybė pasisakyti tik prieš bažnyčios statybą.


Viskam iškilus į viešumą anketos pakeistos, todėl dabar galima balsuoti ir už, ir prieš statybas. Apklausa paskelbta Šiaulių rajono savivaldybės puslapyje, dar dešimčiai rajono seniūnijų išdalytos popierinės anketos.
„Aš manau, kad čia bažnyčia būtu gerai, nes galėtum ateiti pasimelsti, o kartu aplankyti ir Kryžių kalną, todėl, tai, manau, gera idėja“, – teigė turistas iš Japonijos.
„Mano nuomone čia ji visiškai nereikalinga. Nes čia pasivaikštai, pasižiūri, o tų bažnyčių Šiauliuose ir taip daug“, – mano kalbinta moteris.
Įsiklausyti į žmonių nuomonę Šiaulių rajono tarybos nariai nusprendė, kai posėdyje, svarstant naujos bažnyčios reikalingumą, politikai nesugebėjo rasti bendro sprendimo. Vieni tikino, kad bažnyčia prie Kryžių kalno reikalinga, kiti abejojo ar šioje vietoje daugėjant statinių, nebus sunaikintas Kryžių kalno unikalumas.
Vyskupija politikams jau įteikė pusdevinto tūkstančio tikinčiųjų parašų, kurie nori bažnyčios prie Kryžių kalno.
„Klausimas sunkus, o nuomonės pasiskirsčiusios. Nėra vienareikšmiškos nuomonės ar taip, ar taip, net nežiūrint į politinius ar kitokius įsitikinimus, tad klausimas nelengvas tarybos nariams“, – teigė Šiaulių rajono vicemeras Antanas Bezaras.
Žmonės savo nuomonę galės reikšti iki liepos 21-osios, kito Šiaulių rajono savivaldybės tarybos posėdžio. Tada politikai vėl spręs, ar atverti kelią statyboms. 
Jevgenijus Bardauskas
LTV „Panorama“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24