Premjeras dalyvavo Kauno arkikatedros bazilikos ir Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo sukakčių minėjime

2013-05-05, 15:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sekmadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo šv. Mišiose Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos 600 metų ir Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje 20 metų sukakčių proga. Iškilmėse dalyvavo Romos Popiežiaus ypatingasis pasiuntinys kardinolas Stanisławas Dziwiszas.

Pasak premjero, Kauno katedra – tai gyvo Lietuvių Tautos tikėjimo paminklas. Ši didinga šventovė, išaugusi Nemuno ir Neries santakoje, menanti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto laikus, Pirmosios Respublikos metais tapusi visos šalies religiniu centru, daugeliui žmonių buvo ir yra brangi Dievo ir žmogaus susitikimo vieta.

Ministras Pirmininkas pažymi, kad Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymas Lietuvoje ne tik sustiprino tikėjimą, bet ir įkvėpė laisvės ir demokratijos plėtrą mūsų šalyje. Per Nepriklausomybės laikotarpį Lietuva daug pasiekė. Jau beveik dešimtmetį esame Europos Sąjungos ir NATO nariai. Nemažai darbų dar laukia. Vienas iš jų – pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai. Jono Pauliaus II žodžiai turėtų tapti viltinga gaire Lietuvai prisidedant prie vieningos ir stiprios Europos kūrimo.

Premjeras primena Jono Pauliaus II palinkėjimą, kad Lietuvos – šios kilniadvasės Tautos vaikai, siekdami pažangos, surastų šviesą ir paramą Dievo žodyje, deramai gerbtų kiekvieno žmogaus orumą, išlaikytų taiką visuomenėje ir dvasios ramybę.

www.lrv.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24