A. Zuokas teigia PAR radęs investuotoją bendrovei "airLituanica"

2013-04-27, 07:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus meras Artūras Zuokas, šią savaitę lankęsis Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), teigia radęs strateginį investuotoją bendrovei "airLituanica". Esą šiuo siūlymu susidomėjimo dvi PAR įmonės.

Apie tai sostinės meras paskelbė savo profilio paskyroje socialiniame tinklapyje.

"Pasirašėme vienos "airLituanica" akcijos pirkimo sutartį ir pradėjome derybas dėl strateginio investuotojo, nes dvi įmonės pareiškė norą pradėti derybas dėl dalyvavimo šiame projekte", - teigia A. Zuokas.

Jis pridūrė, kad artimiausiu metu PAR verslo atstovai atvyks į Vilnių ir dėl kitų galimų investicijų.

A. Zuokas taip pat rašo, kad darbo vizitas į PAR pranoko visus lūkesčius.

"Matyt, mažai kas žino Lietuvoje, kad Johanesburge ir Keiptaune gyvena apie 70 tūkstančių išeivių iš Lietuvos - litvakų, kurie ir po daugelio metų prisimena savo lietuviškas šaknis. Per vakarienę Johanesburge, kur dalyvavo 50 litvakų verslininkų, kurių įmonės sukuria apie 40 proc. Afrikos kontinento BVP!" - skelbia meras.

Johanesburge A. Zuokas taip pat rado vieną iš miesto kvartalų, turintį lietuvišką Varnių pavadinimą.

"Nesitikėjau rasti tiek daug Lietuvos Afrikoje", - neatsistebi jis.

Anksčiau A. Zuokas yra žadėjęs, kad nauja skrydžių bendrovė "airLituanica" veiklą esą galėsianti pradėti jau gegužę arba birželį. Meras skaičiavo, jog ši aviakompanija Vilniaus miestui ir Lietuvos ekonomikai galėtų sukurti ne mažiau kaip 1200 darbo vietų.

A. Zuokas apie planus kurti nacionalinę oro linijų kompaniją "airLituanica" prabilo praėjusių metų vasarį. Vilniaus savivaldybės valdoma bendrovė "airLituanica", pagal A. Zuoko planus, turėtų tapti baziniu lietuvišku oro transporto paslaugų teikėju.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24