Laivai kelia inkarus kelionei Nemunu

2013-04-23, 05:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybės įmonė Vidaus vandens kelių direkcija (VVKD) balandžio 25 d. kviečia į 2013 m. laivybos sezono pradžios šventę „Žemyn upe“. Šventės dieną Kauno keleivinėje prieplaukoje prie restorano-klubo „Combo“ rikiuosis VVKD priklausantys laivai: didžiausias ir galingiausias įmonės laivas žemsiurbė „Nemuno-11“, žemkasė „Nemuno-7“, keleivinis laivas „Tolstojus“, motorlaiviai „Jogaila“, „Vytautas“ ir kt. Jie bus iškilmingai palydėti į Nemuną.

Kaunas įsikūręs dviejų didžiausių ir gražiausių upių – Nemuno ir Neries – santakoje. Santakos slėnis simboliškai sujungia šalies Rytus ir Vakarus, išlydi abiejų upių vandenis į Baltijos jūrą. Prie šių vidaus vandenų kelių yra įsikūrusios 15 savivaldybių, kurių gyvenimas siejamas su laivyba, vandens turizmu, pakrančių rekreacijos zonomis.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Gintauto Labanausko, įmonė šiais metais rengia ne vieną projektą, skatinantį laivybą vidaus vandenų.  

Krovininės ir pramoginės laivybos perspektyvos domina prie vidaus vandenų kelių įsikūrusias savivaldybes, tad šventės metu Kauno miesto ir rajono, Druskininkų ir Alytaus miestų, Jurbarko rajono savivaldybės pristatys gyvenimo prie vandens privalumus, rengiamus vandens turizmo ir kitus projektus bei iniciatyvas.

Navigacija vidaus vandenų keliais prasideda balandžio 25 d. ir baigsis lapkričio 9 d. Šiais metais įmonės laukia vienas svarbiausių iššūkių – krovininės prieplaukos Marvelėje statybos darbų pradžia, taip pat bus baigtas įgyvendinti bunų tarptautinės reikšmės vidaus vandenų kelio E 41 ruože Kaunas–Atmatos žiotys rekonstrukcijos projektas.

Vasarą planuojama atidaryti sezoninį Rybačij pasienio kontrolės punktą, tai leis išplėsti vandens turizmo galimybes tarp Lietuvos ir Karaliaučiaus srities. Pradėtas svarstyti labai rimtas ir perspektyvus žingsnis, planuojant vidaus vandenų transporto plėtrą – šliuzo ar laivų keltuvo Kaune mariose įrengimas, sudarysiantis sąlygas sujungti Nemuno aukštupį ir žemupį.

www.sumin.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24