LINAVA: Europoje tiek privatūs, tiek savivaldybių vežėjai dirba bendroje bilietų sistemoje

2013-04-11, 09:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos nacionalinė vežėjų asociacija (LINAVA) pritaria Vilniuje vykdomai viešojo transporto pertvarkai, kurios dėka privatūs vežėjai taps bendros bilieto sistemos dalimi.

„Europos Sąjungos miestuose jau daugelyje metų egzistuoja sistema, pagal kurią dirba tiek savivaldybių autobusų parkai, tiek privatūs vežėjai. Visose į bendrą sistemą apjungtose viešojo transporto priemonėse naudojamas bendras keleivinio transporto bilietas, o tai ypač patogu gyventojams“, - rašo LINAVA prezidentas Algimantas Kondrosevičius.

LINAVA atkreipia dėmesį, kad vilniečiai keiksnojantys perpildytas automobiliais miesto gatves, turėtų įvertinti ir tai, kad viena iš to priežasčių yra maršrutiniai taksi, kurie dar labiau didina spūstis ir avaringumą.

Be to, naudotis mažos talpos autobusus perpildytose Vilniaus gatvėse yra nelogiška ir neefektyvu, nes mažosios talpos transporto priemonės turėtų važinėti tais maršrutais, kur yra mažesni transporto priemonių ir keleivių srautai, arba vežti keleivius naktį.

LINAVA pabrėžia, kad atnaujinus sostinės viešąjį transportą iš esmės, patobulinus maršrutus, sujungus miesto keleivių vežėjus į vieningą viešojo transporto sistemą ir pašalinus elektroninio bilieto funkcionavimo trikdžius, sostinės gyventai patys įsitikins vieningos viešojo transporto sistemos privalumais ir nauda.

Viešojo transporto misija – užtikrinti gyventojų mobilumą optimaliausiais maršrutais mažiausiai teršiant aplinką, minimaliai apkraunant gatves ir užtikrinant eismo saugumą.

www.vilnius.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24