Verslininkų Vilijampolėje įrengti šviesoforai – savivaldybės rankose

2013-03-13, 14:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sukanka jau daugiau nei metai, kai itin judrioje Varnių gatvėje Kaune, šalia Vilijampolės turgaus, veikia šviesoforais reguliuojama pėsčiųjų perėja. Turgaus savininkai neseniai jos valdymą patikėjo Kauno miesto savivaldybei.

Įrengus šią perėją buvo išspręsta jau daug metų Vilijampolės gyventojus kamavusi problema. Kol perėjos šioje vietoje nebuvo, šio rajono gyventojams buvo labai nepatogu pasiekti ne tik turgų, bet ir netoliese esančias mokymo įstaigas ar visuomeninio transporto stoteles.

Dabar ties šia perėja pėstieji mygtuko paspaudimu patys gali reguliuoti eismą, tačiau automobilių eismas yra stabdomas rečiau nei tai būtų daroma jį reguliuojant nustatyto intervalo principu veikiančiais šviesoforais.

Perėją įrengusio prekybos miestelio „Urmas“, administruojančio Vilijampolės turgų, atstovas Jonas Plenta teigia, kad dabar pėstieji gali saugiai ir patogiai kirsti toje vietoje, kur yra didžiausias jų srautas.

„Dabar žmonėms nereikia daryti didžiulio lanksto. Ypač didelė problema tai buvo senjorams, sunkiai vaikštantiems žmonės“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Anot Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko, per 150 tūkst. litų kainavusios šviesoforais reguliuojamos perėjos įrengimas ir perdavimas miestui yra sveikintinas verslininkų žingsnis.

„Džiaugiuosi, kad vis daugiau verslo pasaulio atstovų supranta, kad kaip svarbu prisidėti prie miesto gerovės. Tikiu, kad kuo toliau, tuo daugiau verslininkų paseks šiuo Vilijampolės turgaus savininkų pavyzdžiu“, – sako Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas pastebi, kad privataus kapitalo investicijos į miesto infrastruktūrą dar nėra dažnas reiškinys, tačiau pastaruoju metu tokių atvejų pasitaiko vis dažniau.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24