Vilniaus savivaldybė: viešojo transporto optimizavimas bus išsamiai aptartas su vilniečiais

2013-02-28, 12:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sostinės savivaldybės ruošiamas viešojo transporto optimizavimo planas jau kovo pradžioje bus pateiktas visuomenės svarstymui – vilniečiai galės susipažinti su planuojamais greitaisiais maršrutais, taip pat informacija, kaip keisis kiti maršrutai, kaip dažnai jie važiuos. Vilniečiai galės teikti pasiūlymus ir pastabas šiam projektui. Šiuo metu, detaliai nagrinėjant keleivių srautus, baigiama ruošti atnaujinta miesto viešojo transporto schema, kuri ir bus pateikta svarstyti.

Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu žiniasklaidoje pateikiama informacija apie būsimus maršrutus ar techninius reikalavimus mažesnio dydžio autobusiukams, gali būti netiksli, nes kol kas nėra baigtinio maršrutų optimizavimo projekto, nepaskelbti konkursai privatiems vežėjams dalyvauti bendroje viešojo transporto sistemoje.

Pagrindinis ruošiamo maršrutų optimizavimo tikslas – kad vidutinė keleivių kelionė trumpėtų, tai yra vilniečiai ir miesto svečiais savo kelionės tikslą pasiektų greičiau ir patogiau. Be to, visame mieste veiks bendra bilieto sistema, todėl bet kurioje transporto priemonėje veiks „Vilniečio kortelė“, taip galios ir visos studentams, pensinio amžiaus žmonėms ar neįgaliesiems taikomos lengvatos. Tai bus ypač patogu apie 75 proc. keleivių – tiek naudojasi 30 dienų ar ilgesnės trukmės bilietais.

Šiuo metu maršrutiniais taksi važiuoja mažiau kaip 5 proc. vilniečių – šie maršrutai bene visiškai dubliuoja miesto viešojo transporto maršrutus. Šie keleiviai, optimizavus miesto transporto tinklą, turės patogią ir greitą alternatyvą – greituosius autobusus, kuriais kelionės tikslą pasieks per panašų laiką, kaip ir važiuojant maršrutiniu taksi.

Taip pat siekiama, kad laikas, kurį tenka laukti transporto persėdant, būtų kaip įmanoma mažesnis, pavyzdžiui, greitieji autobusai važiuos vidutiniškai kas 5 minutes, piko metu – dar dažniau. Be to, pertvarkius esamus viešojo transporto srautus, kiekviename maršrute bus transporto priemonių, pritaikytų neįgaliesiems.

Naujieji maršrutai bus įvedami liepos 1 dieną – tuo metu, kai yra mažiausi keleivių srautai.

Optimizavimas vykdomas remiantis Vilniaus miesto strateginiu 2010-2020 metų planu, kurį 2010 metais patvirtino miesto taryba. Dabartinė viešojo transporto sistema Vilniuje yra neefektyvi ir nepakeliama miesto biudžetui, po optimizacijos planuojama sutaupyti apie 20 milijonų litų kasmet.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24